Ε.Α.Σ. : Eκπνέει η προθεσμία για την συνδεδεμένη Επιδότηση στο Αιγοπρόβειο

ΕΑΣΚΙ

ΕΑΣΚΙ

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπενθυμίζει στους Θιακο-Κεφαλλονίτες Κτηνοτρόφους που υπέβαλλαν Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης έτους 2015  να καταθέσουν μέχρι την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ. Ε. Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι, προκειμένου να λάβουν την συνδεδεμένη Επιδότηση Αιγοπρόβειου κρέατος :  Φωτοτυπίες όλων των εγγεγραμμένων σελίδων του  Μητρώου Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων, Παλαιό και Νέο σωστά ενημερωμένα με την ετήσια απογραφή των ζώων και θεωρημένα από την Περιφερειακή  Διεύθυνση  Κτηνιατρικής  Υπηρεσίας.

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι σήμερα με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική οι ντόπιοι Κτηνοτρόφοι πρέπει να είναι περισσότερο προσεκτικοί στην έγκαιρη ενημέρωση- καταγραφή του Ζωικού πληθυσμού, γιατί η συνδεδεμένη Επιδότηση στα Αιγοπρόβατα είναι μεγάλο μέρος της Ενιαίας Ενίσχυσης μέχρι το 2020.

Τέλος, ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι, ολοκληρώθηκε η διαδικασία   κοινοποίησης των στοιχείων Ζωικού κεφαλαίου στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ώστε να λάβουν   την συνδεδεμένη Επιδότηση Αιγοπρόβειου κρέατος,  για όσους Θιακο – Κεφαλλονίτες Κτηνοτρόφους έχουν αποδεχθεί την παροχή δωρεάν ετήσιας παρακολούθησης των Μητρώων Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων τους και εξυπηρετούνται για την συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας από το  Κ. Ε. Α. του  Ε.Α.Σ. (υπεύθυνη κ. Βαλίνα Κομποθέκρα  Κότσορου, Πτυχιούχος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων).

ΕΠΙΣΗΣ

Ε.Α.Σ. : Τρέχει Χρηματοδότηση για ντόπιους  Mελισσοκόμους

Ο Ε.Α.Σ. ενημερώνει τον Κεφαλλονίτη και Θιακό Μελισσοκόμο ότι, σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. 956/60312/08.5.14  απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.) σχετικά με τον  καθορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την εφαρμογή των δράσεων 3.1 “Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων” και 3.2 “Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας” έχει ξεκινήσει η περίοδος εφαρµογής του επιδοτούμενου Προγράµµατος  για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της Μελισσοκομίας για το 2016».                                         

Τα μελισσοκομικά προγράμματα και συγκεκριμένα δράσεις, όπως η αντικατάσταση κυψελών και η οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας που υλοποιεί το Υπ.Α.Α.Τ, στηρίζουν έμπρακτα και απευθείας τους ντόπιους Μελισσοκόμους, επιτρέποντας τη συνέχιση της παραγωγής μελιού υψηλής ποιότητας, παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.              

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης με γνώμονα την εμπειρία των προηγούμενων ετών, επιδίωξή του είναι η μεγιστοποίηση της απορροφητικότητας των διαθέσιμων πόρων, μέσω δράσεων όπως οι παραπάνω, προς όφελος των ντόπιων Μελισσοκόμων και της Κεφαλλονίτικης & Θιακής παραγωγής μελιού.

Ως εκ τούτου, παρέχει δωρεάν την σύνταξη πλήρους φακέλου για συμμετοχή στις ανωτέρω δράσεις σε όσους Κεφαλλονίτες και Θιακούς Μελισσοκόμους επιθυμούν να συμμετάσχουν, καταθέτοντας τα δικαιολογητικά τους στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) του Ε.Α.Σ. το αργότερο έως Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου  2016.

Διευκρινήσεις παρέχονται καθημερινά στα γραφεία του Κ.Ε.Α. στο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

email