Ευχαριστίες αλλά και αιτήματα του Δήμου Κεφαλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Δήμος Κεφαλλονιάς

Όπως είναι γνωστό στο νησί μας καταπλέει το κρουαζιερόπλοιο AEGEAN PARADISE προκειμένου να φιλοξενήσει συμπατριώτες μας που έχουν άμεση ανάγκη στέγασης και σίτισης.

Το πλοίο θα αγκυροβολήσει σε μικρή απόσταση από το λιμάνι του Ληξουρίου.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απευθύνει τις δημόσιες ευχαριστίες του στην οικογένεια του κ. Βίκτωρα Ρέστη για την μεγάλη του προσφορά στους κατοίκους μας και τον τόπο μας.

Μια προσφορά που θα μείνει αξέχαστη από τους Κεφαλλονίτες ειδικά όταν αυτή λαμβάνει χώρα σε μια από τις δυσκολότερες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών για το νησί μας .

Με την ευκαιρία του παρόντος ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς αισθάνεται την ανάγκη να καταδικάσει όλες τις φήμες και τα κακόβουλα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο περί απαίτησης οικονομικής αποζημίωσης της οικογένειας Ρέστη για την έλευση του πλοίου.

Το πλοίο και πάσης φύσεως τα έξοδα τους, είναι ενταγμένα στη μεγάλη προσφορά της οικογένειας Ρέστη.

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς εκπροσωπώντας το σύνολο των κατοίκων του νησιού μας, απευθύνει δημόσιες ευχαριστίες σε όλους όσοι αυτές τις δύσκολες στιγμές στέκονται αλληλέγγυοι με τους Κεφαλονίτες, κάνοντας μεγάλες προσφορές που ανακουφίζουν τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και ιδιαίτερα του Ληξουρίου

Ιδιώτες, εταιρείες, φορείς, κράτος, αυτή την ώρα ξεδιπλώνουν ένα αληθινό πρόσωπο αλληλεγγύης και συμπαράστασης, με αποτέλεσμα οι πληγέντες κάτοικοι να έχουν τα βασικά που απαιτούνται για τις άμεσες ανάγκες τους.

Όλες οι προσφορές καταγράφονται από τον Δήμο Κεφαλλονιάς και όταν ξεπεραστεί η κρίση ο Δήμος μας θα πράξει τα δέοντα για τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ που στάθηκαν και στέκονται δίπλα μας, αυτές τις δύσκολες ώρες.

Eπίσης 

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση με την οποία ζητάει την απαλλαγή χρέωσης και καταβολής όλων των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών των νησιών μας από την ημέρα του σεισμού και για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Κεφαλλονιάς έχει ως ακολούθως:

Αγαπητέ κ. Υπουργέ

Όπως ήδη γνωρίζετε εδώ και δύο εβδομάδες τα νησιά μας βιώνουν μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση εξαιτίας των καταστροφικών σεισμών.

Οι οδυνηρές συνέπειές τους ήρθαν να προστεθούν σε αυτές της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης δημιουργώντας μία πολύ δύσκολη πραγματικότητα γα πολίτες αλλά και για επαγγελματίες

Η τοπική οικονομία έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα και οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες, ουσιαστικά υπολειτουργώντας, μετά βίας μπορούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές υποχρεώσεις τους

Πιστεύοντας ότι το Υπουργείο του οποίου ηγείσθε αυτή την ώρα οφείλει και πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στο πλευρό των επαγγελματιών του νησιού μας

Ζητάμε :

Την απαλλαγή χρέωσης και καταβολής όλων των ασφαλιστικών εισφορών από την ημέρα του σεισμού και για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Ευελπιστούμε στην ευαισθησία, την δική σας αλλά και του υπουργείου σας και αναμένουμε τη θετική έκβαση στο αίτημα μας.

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς ζητάει την απαλλαγή κάθε χρέωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επαγγελματίες των νησιών μας από την ημέρα του σεισμού και για τρεις συνεχόμενους μήνες όπως είδατε στο http://www.kefaloniatoday.com/politika/apallagi-kathe-chreosis-tou-ilektrikou-revmatos-zita-o-dimarchos-kefalonias-91048.html

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς

Αλέξανδρος Παρίσης

email