ΕΛΜΕ-ΚΙ: “Αιδώς Αργείοι”!!!!

Σε κλοιό προβλημάτων οι μαθητές της Κεφαλονιάς

Σε κλοιό προβλημάτων οι μαθητές της Κεφαλονιάς

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή του κλάδου στην απεργία. Πάνω από 100 συνάδελφοι κατάθεσαν μεροκάματο στον απεργιακό αγώνα, σχολεία έκλεισαν τελείως (πχ 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου), ενώ άλλα κατέγραψαν ποσοστά σχεδόν καθολικής συμμετοχής. Μαζική ήταν και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών. Αναπληρωτές συνάδελφοι αψήφησαν κυβερνητικούς και άλλους εκβιασμούς να μη δηλώσουν απεργία. Ο κλάδος συσπειρωμένος, με το μπλοκ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, διαδήλωσε δίπλα στους μαθητές του και το υπόλοιπο εργατικό λαϊκό κίνημα. Πάνω από 100 μαθητές στο Νομό, μέχρι τέλους, διαδήλωσαν συγκροτημένα δίπλα στην εργατική τάξη.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει ότι την ώρα της γενικής απεργίας εκδηλώθηκαν ορισμένα απαράδεκτα φαινόμενα, που οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να μην επιτρέψουν να ξανασυμβούν. Την ώρα που κάποιοι συνάδελφοι «ματώνουν», είναι τουλάχιστον θέμα σεβασμού απέναντι σε όσους απεργούν να μη γίνονται συμπτύξεις ωραρίων. Δεν είναι δυνατό μέρα απεργίας να πραγματοποιούνται σχολικές εκδηλώσεις. Δεν είναι δυνατόν μέρα απεργίας να μπαίνουν διαγωνίσματα και να ασκούνται εκβιασμοί σε μαθητές, που αποφάσισαν συμμετοχή στην κινητοποίηση, ότι «αν δεν γράψουν το διαγώνισμα θα γράψουν δυσκολότερα την επόμενη φορά»!!!  Δεν είναι δυνατόν να «ανοίγουν» θέματα περί της δυνατότητας επαφής της ΕΛΜΕ-ΚΙ με τους μαθητές. Δεν είναι δυνατόν να γίνεται προπαγάνδα ενάντια στην κινητοποίηση. Δεν είναι δυνατόν τα 15μελή που οργάνωναν την κάθοδο των μαθητών με συλλογικές διαδικασίες να ακούν πως «διαλύουν το σχολείο»!!! Δεν είναι δυνατόν να στέλνονται απουσιολόγοι να μετρούν ποιοι είναι στη συγκέντρωση και να συμπληρώνουν απουσιολόγια. Δεν είναι δυνατόν σε δημοσιοποιημένες ανακοινώσεις στελεχών να ονοματίζεται το λαϊκό κίνημα «λύκος» και να «ξορκίζονται» οι μαθητικοί αγώνες!!!

“Αιδώς Αργείοι”!!!!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ διαμηνύει: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ», «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ».

Η χτεσινή απεργία ήταν η αρχή.

Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε σε κάθε σχολείο, μαζί με γονείς – μαθητές, μαζί με όλο το λαό.

Αιτία πολέμου οι ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση. Στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που θα φέρουν απαντάμε με νέα γενική απεργία.

Δίνουμε τη μάχη για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Δίνουμε τη μάχη για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές, για αντισεισμική θωράκιση και προστασία.

Όλοι στους δρόμους, όλοι στον αγώνα!

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία
email