ΕΛΜΕ-ΚΙ: Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γεωργόπουλος Διονύσης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην επικείμενη στρατιωτική επίθεση των ιμπεριαλιστών στη Συρία, με ή χωρίς απόφαση του ΟΗΕ. Καμία συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή. Ο λαός μας δε θέλει να πνίξει στο αίμα άλλους λαούς. Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει την προπαγάνδα τού δήθεν «ανθρωπισμού» ή της «αποκατάστασης της δημοκρατίας» και ότι αυτά επιβάλλουν την επέμβαση. Σε κάθε πόλεμο, που εξαπολύουν οι ιμπεριαλιστές, επιστρατεύουν διάφορα προσχήματα, όπως τώρα τη δήθεν χρήση χημικών από την κυβέρνηση Άσαντ, για να κρύψουν την αλήθεια.

Η αλήθεια είναι ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οικονομικά συμφέροντα. Η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία είναι ένας πόλεμος για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών, δρόμων μεταφοράς ενέργειας, μεριδίων αγορών. Εναντιωνόμαστε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και απαιτούμε:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας.
  • Να μη διατεθούν υποδομές που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Το συμφέρον της αστικής τάξης της χώρας μας για συμμετοχή στην «κοσμογονία» του πολέμου δεν ταυτίζεται με το δικό μας συμφέρον. Να μη γίνουν τα παιδιά μας και εμείς κρέας για τα κανόνια των μονοπωλίων που πυροδοτούν τους πολέμους για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.

Αργοστόλι 6 Σεπτέμβρη 2013

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Γεωργόπουλος Διονύσης

Γαλιατσάτος Νικόλας

email