Εμπλοκή στο φορολογικό

Εμπλοκή στο Φορολογικό

Εμπλοκή στο Φορολογικό

Σε ναυάγιο κατέληξε η σύσκεψη που είχε xθες  ο υπουργός Οικονομικών,Γιάννης Στουρνάρας, με εκπροσώπους των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στη συζήτηση, που διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατάργηση του αφορολόγητου των προστατευομένων τέκνων και ζητούν να αυξηθεί η έκπτωση φόρου των 1.950 ευρώ για όσους φορολογουμένους έχουν παιδιά. Σύμφωνα με την πρόταση που έχουν καταθέσει, τα επιπλέον έσοδα θα αναζητηθούν από την αύξηση του συντελεστή του ενιαίου φόρου ακινήτων για όσους έχουν πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ακόμη, εξέφρασαν ενστάσεις σε ό,τι αφορά την αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 80% για τις Ομόρρυθμες και Ετερόρρυθμες Εταιρείες, που θα επιβαρύνει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες, βάσει του νέου σχεδιασμού, προβλέπεται ότι θα φορολογηθούν με συντελεστή αυξημένο στο 26%.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας, παρουσίασε το σχέδιο για την κατάργηση του πρόσθετου αφορολόγητου για τα παιδιά και την αντικατάστασή του με μία άμεση εισοδηματική ενίσχυση για τις οικογένειες με εισόδημα χαμηλότερο από 27.000 ευρώ, ενώ, όπως ανέφερε, η πλειονότητα των οικογενειών με εισόδημα χαμηλότερο από αυτό το όριο θα είναι κερδισμένοι σε σχέση με το υφιστάμενο σχήμα.

Ο υπουργός ζήτησε νέο ραντεβού, ζητώντας από τους εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να έρθουν με πλήρως κοστολογημένες εναλλακτικές προτάσεις καθώς όπως τους ανέφερε η εξασφάλιση 2,5 δισ. ευρώ από τη φορολογική μεταρρύθμιση αποτελεί δέσμευση της χώρας έναντι των δανειστών της και μάλιστα ψηφιστεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Πηγή άρθρου: voria.gr