Εμπρός για ένα δίκαιο αγώνα, ένα αγώνα επιβίωσης

«Ανεξάρτητοι Έλληνες»

«Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Την ίδια ώρα που ο κ. Στουρνάρας ως Υπουργός Οικονομικών αρνείται να απαντήσει με ύφος χιλίων καρδιναλίων στον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη σκανδαλώδη πληρωμή ομολόγων σε επενδυτικά διεθνή αρπακτικά των οποίων ηγείται ο γαμπρός του πρώην Πρόεδρο της Αμερικής Μπιλ Κλίντον τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται ήδη στο γκρεμό με το κούρεμα των αποθεματικών τους. Τα περισσότερα ταμεία αδυνατούν να πληρώσουν συντάξεις. Από την άλλη η συνεχής ύφεση και ανεργία, ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής καθιστά αδύνατη την πληρωμή εισφορών από τους, για καιρό (πολύ καιρό), άνεργους ασφαλισμένους.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται στην ίδια δεινή θέση. Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στις αγωνίες των υδραυλικών και των ηλεκτρολόγων των νησιών μας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους. Η κατάσταση στους κλάδους τους είναι απελπιστική και επειδή τα χειρότερα είναι μπροστά, τους καλούμε σε επαγρύπνιση για τη διαφύλαξη των κεκτημένων τους, την διάσωση των κόπων τους.

Παράλληλα με τα παραπάνω, Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας και ξεκαθαρίζουμε ότι βρισκόμαστε απέναντι και στο κλείσιμο της Εφορίας και καλούμε τους Κεφαλλονίτες, στην ερχόμενη λαίλαπα ισοπέδωσης φορέων και κλείσιμο υπηρεσιών να ενωθούμε σε μια γροθιά και να δώσουμε μαζί έναν αγώνα πατριωτικό και δίκαιο. Η κατρακύλα πρέπει να σταματήσει εδώ! Οι υποτακτικοί των συμφερόντων αγνοούν τη γεωγραφική νησιωτική ιδιαιτερότητα της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης και συγχρόνως παραβιάζοούνι την αρχή της νησιωτικής αυτοτέλειας, επομένως και το δικαίωμα των Κεφαλονιτών πολιτών, εργαζομένων και επιχειρηματιών να απολαμβάνουν ισότιμη και απρόσκοπτη πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως και οι κάτοικοι χερσαίων περιοχών, χωρίς οικονομικό κόστος και απώλεια χρόνου.. Η πρόταση μας είναι ότι «Η Εφορία πρέπει να παραμείνει ανοιχτή» διότι σε αντίθετη περίπτωση όχι μόνο δεν τίθενται οι βάσεις ανάκαμψης μέσω του τουρισμού και της πρωτογενούς παραγωγής αλλά, εξαλείφεται κάθε περιθώριο για οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση αποτελούμενη από πιστούς και υπάκουους ραγιάδες συνεχίζει να ισοπεδώνει τις κοινωνικές υποδομές και να δρα εναντίον των πολιτών.

Για πόσο μπορεί αυτό να το επιτρέπουμε;

Η ανατροπή της κυβέρνησης και η εφαρμογή πατριωτικών επιλογών αποτελούν μονόδρομο για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ελάτε λοιπόν.

Όλοι μαζί μπορούμε.

Δεν τους φοβόμαστε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

email