Ένα βήμα πριν από την οριστική συμφωνία

Πολιτικοί αρχηγοί

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Μέγαρο Μαξίμου .(Πηγή φώτο:AΠΕ)

Ένα βήμα πριν την οριστική συμφωνία βρίσκονται οι τρεις αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα, στη νέα συνάντηση που θα έχουν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η χθεσινή συνεδρίαση υπήρξε δραματική και επεισοδιακή και με έντονους διαλόγους, καθώς οι τρεις αρχηγοί είχαν ως στόχο να κερδίσουν τις εντυπώσεις και κυρίως να αποδειχθεί ότι σήμερα αναγκάζονται να δεχθούν τα πολύ δύσκολα μέτρα, επειδή απλώς η προηγούμενη κυβέρνηση ή ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών δεν διαπραγματεύτηκαν σωστά και σθεναρά.

Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, ο Λουκάς Παπαδήμος διαμήνυσε πως «αν δεν θέλετε, να αναλάβετε εσείς τις διαπραγματεύσεις», προειδοποίηση που μάλλον επιτάχυνε την κατ’ αρχήν συμφωνία. Ανεξαρτήτως του επικοινωνιακού παιχνιδιού για το ποιος «πέτυχε» να…υποχωρήσει η τρόικα, το ιδιαίτερα σκληρό πακέτο μέτρων που θα συμφωνηθεί σήμερα, αναμένεται να επιταχύνει τις εσωκομματικές, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις και ταυτόχρονα να επαναφέρει το χρόνο διεξαγωγής των προσεχών εκλογών.

Είναι επίσης σαφές πως τη χώρα και τους πολίτες της αναμένουν στο μέλλον ακόμα πιο δύσκολα μέτρα, πολύ περισσότερο που οι εκβιασμοί των δανειστών θα συνεχιστούν, καθώς με την υπογραφή της συμφωνίας απελευθερώνεται η πρώτη δόση, ενώ τα αποτελέσματα των δρακόντειων ελέγχων που θα προηγούνται των επόμενων δόσεων θα συνδέονται ευθέως με την εκταμίευσή τους.

Συζήτηση και για ανασχηματισμό;

Σύμφωνα με πληροφορίες που λόγω του προχωρημένου της ώρας αργά το βράδυ χθες δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθούν, στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για ανασχηματισμό της κυβέρνησης, καθώς ο Γ. Καρατζαφέρης επανέφερε την πρότασή του για ολιγομελή κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Προς 24ωρη αύριο;

Αργά το βράδυ επίσης η ΓΣΕΕ εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο 24ωρης απεργίας για αύριο.

Συγκεντρώσεις ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Συγκεντρώσεις στην Αθήνα (στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια) και στη Θεσσαλονίκη (στις 6 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου) διοργανώνει το ΚΚΕ. Συλλαλητήριο οργανώνει στην Αθήνα και ο ΣΥΡΙΖΑ –στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια.

Πηγή άρθρου: real.gr