Ενημέρωση από τον Α/ρχη κ. Σωτήρη Κουρή

Έργο  Χάρακα

Έργο Χάρακα

Αναφορικά με το σημαίνον ζήτημα του έργου του Χάρακα και το σχετικό δημοσίευμα που αφορά σε λύσεις και προτάσεις των πολιτευτών εκπροσώπων των Ανεξάρτητων Ελλήνων και προς αποφυγή παρερμηνειών και συμπερασμάτων που δεν ανταποκρίνονται στην ουσία του θέματος, στα υφιστάμενα δεδομένα και τον τρόπο υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, οφείλουμε να σας διευκρινίσουμε τα εξής:

• Για το εν λόγω έργο, υφίστανται συγκεκριμένες δράσεις και προδιαγραφές, με τις οποίες εντάχτηκε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης και συνεπώς υπόκειται σε συγκεκριμένη νομοθεσία και κανόνες υλοποίησης.

• Είναι γνωστό ότι στις περιπτώσεις αυτές δεν επιτρέπονται παρεκκλίσεις εκ του αρχικού σχεδιασμού ενεργειών και υποέργων και οφείλουν όλες οι διαδικασίες να λαμβάνουν χώρα σε απόλυτη συμφωνία με τα εγκεκριμένα και οριζόμενα από το πρόγραμμα, άνευ αποκλίσεων και καθυστερήσεων που μπορεί να οδηγήσουν σε παύση της χρηματοδότησης ή απένταξη του έργου.

• Εμείς ως φορέας επιληφθήκαμε όλων των απαραίτητων ενεργειών που αφορούν στο έργο και εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ταχεία και αποτελεσματική ολοκλήρωσή του.

• Σας ευχαριστούμε για τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σας και σε κάθε περίπτωση παραμένουμε στην διάθεσή σας, για να συζητήσουμε, να μας καταθέσετε τις ιδέες τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας και να εξετάσουμε την δυνατότητα υλοποίησής έργων που στοχεύουν στην αναβάθμιση και την ευημερία του τόπου μας.

Ενημέρωση λατομικών επιχειρήσεων περί καθορισμού λατομικών περιοχών Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Λατομείο

Λατομείο

Παρακαλούνται οι νόμιμοι εκπρόσωποι των λατομικών επιχειρήσεων των Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, όπως προσέλθουν στο Τμήμα Χορήγησης Αδειών Ανάπτυξης, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων(Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σπ. Γάτσιος 2671360525), της Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Κεφαλληνίας, προκειμένου να ενημερωθούν επί της έκθεσης του Ι.Γ.Μ.Ε. με τίτλο: «Μελέτη – Αξιολόγηση ασβεστολιθικών πετρωμάτων για καθορισμό λατομικών ζωνών στο Ν. Κεφαλονιάς», καθώς και για τυχόν προτάσεις που επιθυμούν να υποβάλουν.

Ανακοίνωση μαθητικών δρομολογίων για το σχολικό έτος 2013-14

Μεταφορές μαθητών

Μεταφορές μαθητών

Με την υπ’ αριθ. Οίκ.62347/18933/05.11.2013 Απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ανατέθηκαν μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το σχολικό έτος 2013-2014 τα παρακάτω μαθητικά δρομολόγια τα οποία συμπληρώνουν το μεγαλύτερο μέρος των απομεινάντων:

1. Σταυρός – Πλατρειθιά – Άγιοι Σαράντα – Λαχός – Φρίκες – Κιόνι (2 φορές πρωί & 2 μεσημέρι)

2. Νιοχώρι – Δενδρινάτα – Φερεντινάτα – Ανωμεριά – Διβαράτα – Λουκάτα – Γεωργακάτα – Μπεκατωράτα – Δημοτικό Σχολείο Μακρυωτικών (Πρωί – μεσημέρι).

3. Δημοτικό Σχολείο Μακρυωτικών -Μπεκατωράτα – Γεωργακάτα – Λουκάτα – Διβαράτα – Ανωμεριά – Φερεντινάτα – Δενδρινάτα (μόνο μεσημέρι)

4. Δημοτικό Σχολείο Μακρυωτικών – Μακρυώτικα – Αγία Ευφυμία: (μόνο μεσημέρι)

5. Δαυγάτα – Αργοστόλι με επιστροφή

6. Αργοστόλι – Φαρακλάτα (για το Ειδικό Σχολείο)

7. Γυμνάσιο Κεραμειών: Τραπεζάκι – Κάστρο – Κεραμειές

8. Νηπιαγωγείο Πόρου: Άγιος Νικόλαος – Πόρος

9. Δημοτικό Σχολείο Πόρου: Καπανδρίτι-Καμπιτσάτα- Αγία Είρηνη – Πόρος (μόνο πρώι)

10. Δημοτικό Σχολείο Πόρου: Πόρος – Καμπιτσάτα (μόνο μεσημέρι)

11. Δημοτικό Σχολείο Πόρου: Πόρος – Ρίζα Πόρου – Τζαννάτα (ολοήμερο μόνο μεσημέρι)

12. Δημοτικό Σχολείο Πόρου: Άγιος Νικόλαος – Πόρος

13. Γυμνάσιο & Λύκειο Πάστρας: Άγιος Νικόλαος – Τζανάτα (ανταπόκριση με ΚΤΕΛ)

14. Δημοτικό & Γυμνάσιο Πάστρας: Ασπρογέρακας – Πάστρα

Οι υπόλοιπες μικρές εκκρεμότητες που υφίστανται λόγω μεταγραφών, έλλειψης ενδιαφέροντος από αναδόχους, ιδίως για τα σχολεία της Αγίας Θέκλης, τα Δημοτικά Ληξουρίου και Μεσοβουνίων καθώς και επιμέρους δρομολόγια ανά σχολικά συγκροτήματα, θα δημοπρατηθούν τις επόμενες ημέρες με σχετική πρόσκληση διότι οριστικοποιούνται με λεπτομερή απεικόνιση τα δρομολόγια σε χάρτες όπως ζητάει το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να αναγνωρίσει τις δαπάνες,

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

email