Ένταση, εκνευρισμός, επεισόδια λεκτικά, μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από παλιά

Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό Συμβούλιο(Πηγή φωτογραφίας:kefalonianmantata.gr)

Η διαπίστωση ήταν των περισσοτέρων όσων παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου τελευταία: Οι δημοτικοί σύμβουλοι έμαθαν επιτέλους να συνεδριάζουν. Τουλάχιστον στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις όλοι έδειξαν «χαρακτήρα», γινόταν μια προσπάθεια να συνεννοηθούν.

Δυστυχώς χθες το απόγευμα, ας παραβλέψουμε την καθυστέρηση έναρξης, έχει γίνει πια ….θεσμός. Υπήρξε μια ένταση, ένας εκνευρισμός απ’ όλους, μια χαλαρότητα που «σκοτώνει» τη διάθεση για συζήτηση.

Ο Μάρκος Κοτσιλίνης δυο και τρεις φορές επισήμανε ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι αδυνατεί να συμμετάσχει υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση εντόπισε το πρόβλημα. Ο Άγγελος Μαρκέτος εκνευρισμένος αναφέρθηκε κι αυτός στην αδιαφορία και την πλαδαρότητα της συνεδρίασης.

Ένα επεισόδιο του Βασίλη Ρουχωτά με τον Δήμαρχο επιδείνωσε την «πολεμική» ατμόσφαιρα μέσα στην αίθουσα. Η συζήτηση του θέματος του κ. Σκλαβούνου που αναβλήθηκε τελικά αλλά και η Ρύθμιση της πεζοδρόμησης της οδού 21ης Μαίου που αναβλήθηκε κι αυτή υπήρξε ….περίεργη ένταση, φάνηκε ότι τον Πρόεδρο κάτι τον απασχολούσε. Θα λέγαμε ότι όλα ξεκίνησαν με τη συζήτηση του πρώτου θέματος Χορήγηση επιδότησης για αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας. Πρόκειται για πολλά λεφτά που δικαιούνται πολλοί εργαζόμενοι. Εκεί παίχτηκαν πολλά «παιχνιδάκια» από πολλούς που επέφερε εκνευρισμό.

Ξαφνικά, έχασα τον έλεγχο, δεν ήξερα σε ποια θέματα αναβλήθηκε η συζήτηση τους, ποια συζητούσαμε.

Η μόνη σοβαρή συζήτηση θέματος ήταν αυτό που αφορούσε «ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ» και «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ». Μόνο γι αυτό το θέμα, υπήρχαν έξι υπο-θέματα. Καταλαβαίνετε, ότι, θέλανε δεν θέλανε η συζήτηση σοβάρεψε όταν έπεσε στο «τραπέζι» η πρόταση, γιατί βάζουμε το δημοτικό κατάστημα και δεν βάζουμε σχολεία.

Η πρόταση τέθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση (αν δεν κάνω λάθος) και ακολούθησαν κι άλλοι όπως ο κ. Δημ. Πυλαρινός.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμαρχος συνεχώς βρισκόταν εκτός αίθουσας (;)

Έτσι η συνεδρίαση τέλειωσε με ένα θέμα μόνο εκτός ημερήσιας διάταξης και χωρίς ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο. Δεν υπήρχε ούτε μια ερώτηση τουλάχιστον από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Αυτό πράγματι είναι …είδηση!!!!

Πηγή άρθρου: kefaloniaphotonews.gr