Έντονη αντίδραση του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Γιούνκερ

Αλέκα Παπαρήγα

Αλέκα Παπαρήγα γ.γ. ΚΚΕ.(Πηγή φώτο:e-go.gr)

Την έντονη αντίδραση του ΚΚΕ προκάλεσαν οι δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι «εάν μετά τις εκλογές στην Ελλάδα κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί, οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, τότε θα αποχωρήσουμε κι εμείς».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει τον κ. Γιούνκερ «για τις προκλητικές δηλώσεις του και τον εκβιασμό σε βάρος του ελληνικού λαού και καλεί την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απαντήσουν όπως αξίζει στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και στα μαντρόσκυλά της, με τον αγώνα και την ψήφο τους».

Κάνει επίσης λόγο «ιταμή προσπάθεια τρομοκράτησης και χειραγώγησης των εργαζομένων», αλλά και για «προσπάθεια αναβολής των εκλογών από το αμέσως επόμενο διάστημα, για να διασφαλίσουν την ψήφιση νέα αντιλαϊκών μέτρων και για να διαμορφώσουν προϋποθέσεις κατασκευής κυβέρνησης της αρεσκείας τους μετά τις εκλογές».

«Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η δημοκρατία της. Αυτή είναι Ευρωπαϊκή Ένωση της δήθεν αλληλεγγύης: Συμμορία του κεφαλαίου εναντίον όλων των λαών της Ευρώπης», υπογραμμίζει το ΚΚΕ και καταλήγει καλώντας το λαό στις εκλογές «να επιφέρει ισχυρό πλήγμα στα αστικά κόμματα και στα άλλα κόμματα του ”ευρωμονόδρομου”, υπερψηφίζοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ».

Πηγή άρθρου: enikos.gr