Επερώτηση σχετικά με το μέλλον της ΑΕΝ

ΑΕΝ Κεφαλλονιάς

ΑΕΝ Κεφαλλονιάς

Κύριε Περιφερειάρχη,

Επειδή:

Σας είναι ήδη γνωστό ότι έχουν τεθεί  πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση  από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τα προσχέδια των κανονιστικών πράξεων λειτουργίας των ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ). (Τα προσχέδια θα είναι σε δημόσια διαβούλευση για χρονικό διάστημα ενός μηνός).

Σας κάνουμε επίσης γνωστό ότι σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου που είχε δοθεί τον Οκτώβριο από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωστή Μουσουρούλη και τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο είχε ανακοινωθεί, η δυνατότητα που δίνεται σε ιδιώτες να δημιουργήσουν σχολές ναυτικής εκπαίδευσης με τη μορφή των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης αλλά και παράλληλα την αναβάθμιση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.

Σας έχουμε  (με επερωτήσεις και τακτικά θέματα) ενημερώσει και αναδείξει, τα πολλά και οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΑΕΝ Ιονίων Νήσων (υποστελέχωση, υποδομές,  βιβλία, αναλώσιμα , μεταφορές, εκπαιδευτικά μπάρκα κλπ). Τα προβλήματα αυτά συχνά αποτελούν προσχήματα προκειμένου να κλείσουν η να ιδιωτικοποιηθούν σχολές

Ερωτάσθε : Ποιες ενέργειες θα κάνετε ώστε να αποφευχθεί το  ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης  και της ΑΕΝ ΙΝ

 Οι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Θεόδωρος Γουλής, Γιάννης Κορφιάτης , Δημήτρης Μαντζουράτος

email