Επίσκεψη Ρώσων Δημοσιογράφων στην Κεφαλονιά

Επίσκεψη Ρώσων Δημοσιογράφων στην Κεφαλονιά

Επίσκεψη Ρώσων Δημοσιογράφων στην Κεφαλονιά

Με εξαιρετική τιμή ο Δήμος Κεφαλλονιάς, το 2ο δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2013, υποδέχθηκε πολυμελές κλιμάκιο Δημοσιογράφων (SOLVEX Μόσχας) από τη Ρώσικη Ομοσπονδία, εξειδικευμένων σε θέματα Τουριστικής ανάπτυξης, συνοδευόμενοι από το Γενικό Διευθυντή της Hellenic Island Services και Μέλος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου κ. Θ. Καραπέτσα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν οι Δημοσιογράφοι να ξεναγηθούν σε διάφορα αξιοθέατα και σημεία του Νησιού, να επισκεφθούν Ξενοδοχειακές Μονάδες και Τουριστικά Καταλύματα, να συναντήσουν Παράγοντες και Φορείς της Τουριστικής Βιομηχανίας του Νησιού και να συσκεφθούν με τις Αρχές του Δήμου και της Α/Περιφέρειας.

Κεντρικός Στόχος της επίσκεψης ήταν, αφού αξιολογηθούν οι ανωτέρω παράμετροι, να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα των Ρώσων Πολιτών στην Κεφαλονιά, γεγονός που αποτελεί κυρίαρχη Τουριστική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Ήδη έχουν αρχίσει οι πτήσεις από Ρωσία και πέραν της Αγίας Πετρούπολης έχει προστεθεί και η Μόσχα από τη φετινή χρονιά. Τόσο ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης όσο και ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ. Ε. Κεκάτος έχουν επισκεφτεί τη Μόσχα και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία Αδελφοποίησης της Κεφαλονιάς με το Sergiev Posad.

Επίσης ο κ. Παρίσης και ο Α/Περιφερειάρχης κ. Κουρής είχαν Συσκέψεις – Εργασίας με τους Ρώσους Δημοσιογράφους, αντάλλαξαν απόψεις και προσέφεραν Τιμητικά Δώρα στους καλεσμένους.

Όλοι οι Δημοσιογράφοι εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για τις Τουριστικές υποδομές, τα αξιοθέατα και τις φυσικές καλλονές της Κεφαλονιάς και διαβεβαίωσαν ότι θα μεταφέρουν αυτές τις θετικές εντυπώσεις στα ανάλογα κέντρα λήψης Τουριστικών Αποφάσεων στη Μόσχα.

Το κλιμάκιο των δημοσιογράφων φιλοξένησε στο Apollonion Resort and Spa ο Α/Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Γ. Στρίντζης, τον οποίον ευχαριστεί, όπως και τον κ. Καραπέτσα, η Δημοτική Αρχή.

email