Επιστολές Α/ρχη για ΚΕΠΑ και Κάστρο Αγ.Γεωργίου

Σωτήρης Κουρής

Σωτήρης Κουρής

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού

κ. Αρβανιτόπουλο Κων/νο έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιεφερειακών Ενοτητών Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής.

Η επιστολή είχε θέμα την απουσία αξιοποίησης του Κάστρου του Αγ. Γεωργίου.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια σχετικής επιστολής της Τοπικής Κοινότητας Περατάτων της Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς του Δήμου Κεφαλονιάς, σας εκφράζουμε τον έντονο προβληματισμό μας, για την απουσία της οποιασδήποτε λειτουργικής αξιοποίησης του Κάστρου του Αγ. Γεωργίου, το οποίο και συνιστά ένα κειμήλιο πολιτισμού, βαρύνουσας ιστορικής αξίας και θεωρείται από τους πλέον δυναμικούς πόλους έλξεως του τουριστικού μας κοινού.

Είναι γεγονός ότι για άλλη μία χρονιά -και ενώ διανύουμε ήδη τουριστική περίοδο,- δεν υφίσταται πρόσβαση στον χώρο του, για τους επισκέπτες. Δεδομένου του ενδιαφέροντος που παρουσιάζουν παρόμοιου τύπου ιστορικά μνημεία και σε άλλες περιοχές, έχουν εκδηλωθεί αιτήματα φορέων τουρισμού, εντός και εκτός Ελλάδας για την ένταξή του σε εκδρομικά πακέτα γεγονός που θα προάγει την αμοιβαία ωφέλειά μας, επάγοντας την αύξηση της έλευσης κοινού στην περιοχή μας.

Δεν πρέπει εξάλλου, να αγνοούμε την περίοδο κρίσης που διανύουμε, η οποία επιβάλλει την πλήρη και επί της ουσίας αξιοποίηση όλων των πόρων, δυνατοτήτων και τομέων που συντείνουν στην στήριξη της οικονομίας μας, στην ενίσχυση και διεύρυνση της όποιας αναπτυξιακής μας προοπτικής. Πολλών δε όταν αυτοί οι πόροι συνιστούν αναπόσπαστο τμήμα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας και της φυσιογνωμίας του τόπου μας. Είναι προφανές ότι οι καθυστέρηση στην λειτουργία του κάστρου πλήττει το εισόδημα των κατοίκων μας και προσβάλλει βάναυσα την καλή έξωθεν μαρτυρία μας.

Επιπρόσθετα η συστηματική ολιγωρία στην διάνοιξη και επισκεψιμότητα των χώρων του κάστρου αποστερεί και από τους ίδιους τους κατοίκους και συγκεκριμένα από τους νέους μας, την ευκαιρία να κοινωνήσουν δια ζώσης την τοπική ιστορική γνώση και ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού πολιτισμού.

Ελπίζουμε ότι κατανοείτε την σοβαρότητα της περίπτωσης που σας εκθέτουμε και προσδοκούμε ότι θα ενεργήσετε άμεσα προς την κατεύθυνση διευθέτησης του ζητήματος.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας, σε συνεργασία με τους συμπολίτες μας, για οτιδήποτε απαιτηθεί η συνδρομή μας προελκόμενου να ευοδωθεί το αίτημά μας

Επιστολή Α/ρχη προς Διοικητή ΙΚΑ κο Ρ. Σπυρόπουλο

Επιστολή προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κο Ρ. Σπυρόπουλο έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής. Η επιστολή είχε θέμα τη μη λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Κεφαλονιά. Ακολουθεί η επιστολή:

«Σε συνέχεια πολλαπλών μας διαβημάτων, προς την κατεύθυνση της εξομάλυνσης της κατάστασης και της διαχείρισης των υψηλού κοινωνικού κόστους δυσχερειών που ενέκυψαν αναφορικά με τις δυστοκίες και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της μη λειτουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στο νησί μας, διαπιστώνουμε ένα ουσιαστικό κενό στην τήρηση των δεσμεύσεών σας απέναντι μας και ειδικά απέναντι σε όσους συνιστούν τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μας.

Συγκεκριμένα ενώ υπήρξε μια θεωρητικά θετική κατάληξη, καθώς ενημερωθήκαμε με σχετική επιστολή (υπ.αριθμ 520/14-12-2012έγγραφο ΙΚΑ)- ότι η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση σε τακτά χρονικά διαστήματα υγειονομικών επιτροπών ΚΕΠΑ, στην Κεφαλονιά – τελικώς αντιλαμβανόμαστε ότι τα προβλήματα παραμένουν, το ίδιο έντονα, ακόμη άλυτα, με επώδυνες συνέπειες στους πάσχοντες.

Έως της παρούσης, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων δεν υφίσταται καμία γόνιμη και επί της ουσίας, κινητοποίηση των εντεταλμένων Δ/νσεων προκειμένου να προωθηθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για τον προγραμματισμό και την διεξαγωγή των υγειονομικών επιτροπών, στην περιοχή μας, σε τακτικό σχεδιασμό, με σοβαρό αντίχτυπο στους συμπολίτες μας.

Από την άλλη οι ιθύνοντες στην Πάτρα κωφεύουν, οι συμπολίτες μας δεν εξυπηρετούνται και γενικά αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και απαξίωση, άνθρωποι που θα έπρεπε να απολαμβάνουν την μέριμνα και την στήριξη της πολιτείας.

Θεωρούμε επιβεβλημένη την ενίσχυση όλων των συμπολιτών μας,- οι οποίοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες τις οποίες μεγεθύνει δραματικά η σύγχρονη επώδυνη πραγματικότητα- και υποχρέωση όσων δημοσίων λειτουργών διαθέτουν την απαιτούμενη ευαισθησία και ευσυνειδησία να στέκονται πλάι τους, συνεισφέροντας με όποιον τρόπο μπορούν στην αξιοπρεπή διαβίωση των συνανθρώπων τους.

Η έλλειψη φερεγγυότητας, εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προς νοσούντες και ταλαιπωρημένους ανθρώπους δεν συνιστά δείγμα ευήθειας αλλά ούτε και αντίληψης των κοινωνικών ζητημάτων και ελλειμμάτων.»

email