Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτη

Σωτήρης Κουρής

Σωτήρης Κουρής

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας & Αιγαίου κο Βαρβιτσιώτη Μ. έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κος Σ. Κουρής. Η επιστολή δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του Α/ρχη στα αιτήματα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης. Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σε συνέχεια του υπ΄αρ.24/17-9-2013 ψηφίσματος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος που αφορά στα δημοσιεύματα, για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου και τις υποψίες περί υποβάθμισης των λιμενικών σταθμών της Περιφέρειάς μας,-το οποίο και σας επισυνάπτουμε- δηλώνουμε την πλήρη συμφωνία και υποστήριξη μας στα αιτήματα και τις προτάσεις τους περί:

• μελετημένης και ουσιαστικής αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών του Υπουργείου, που να συνιστά προϊόν διερεύνησης και αξιολόγησης όλων των παραγόντων και παραμέτρων που επηρεάζουν και επηρεάζονται από την εν λόγω επιλογή και πρακτική

• περί της διατήρησης και ενίσχυσης των Λιμενικών Σταθμών που λειτουργούν στα νησιά μας, καθώς η κατάργηση τους θα επέφερε ισχυρότατο πλήγμα στην αστυνόμευση, την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και γενικά στην τουριστική ανάπτυξη, την συνολική ευημερία και την καλή έξωθεν μαρτυρία της περιοχής μας.

Άλλωστε το φαινόμενο της νησιωτικότητας, η οποία επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη επώδυνη κατάσταση που βιώνουμε όλοι, συνδυαστικά με τις οδυνηρές επιπτώσεις από την πιθανολογούμενη κατάργηση των λιμενικών σταθμών θα μας γονάτιζε ως πολίτες και θα υποβάθμιζε την περιοχή μας.

Παρακαλούμε ιδιαιτέρως να μας αντιμετωπίσετε με σοβαρότητα, ευθύνη και ευσυνειδησία, παρεμβαίνοντας άμεσα, προκειμένου να διατηρηθούν τα ελάχιστα «προνόμια» που διευκολύνουν την ζωή μας, αποτρέποντας την απαξίωση του τόπου μας, την εξαθλίωση των ανθρώπων, το ενδεχόμενων μαζικών αντιδράσεων αλλά και τις ευρύτερες επιπτώσεις αυτής της απόφασης, σε μια νησιωτική περιοχή όπως η δική μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ