Επιτυχημένη η συνάντηση για τους τρόπους αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού

Επιτυχημένη η συνάντηση για τους τρόπους αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού

Επιτυχημένη η συνάντηση για τους τρόπους αντιμετώπισης του κόκκινου σκαθαριού.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς η ενημερωτική συνάντηση για το κόκκινο σκαθάρι και την παϊσαντίσια, εχθρούς που απειλούν με ολοσχερή καταστροφή τα φοινικοειδή της περιοχής μας.

Στη συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του Α/ρχη κου Σ. Κουρή συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς κος Σ. Γαλίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες της εν λόγω Διεύθυνσης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κεφαλονιάς κος Τουμάσης Μ., ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, κος Γαλιατσάτος Σ., η καθηγήτρια του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, κα Κατσαληρού Ε., υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Κεφαλονιάς και πολλοί ιδιώτες (φυτωριούχοι, κηποτέχνες κ.α).

Στην συνάντηση, μετά την ενημέρωση από το Τμήμα Φυτουγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής για την υφιστάμενη κατάσταση στο Νομό συζητήθηκαν οι τρόποι πρόληψης από το κόκκινο σκαθάρι και την παϊσαντίσια αλλά και η σωστή διαχείριση του προβλήματος των φοινικοειδών σε περιπτώσεις προσβολής με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης των  εντόμων.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα στην μεταξύ τους συνεργασία με τον συντονισμό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Κεφαλονιάς και στην εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και καταστολής, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής. Η προστασία των φοινικοειδών κρίθηκε επιτακτική γιατί αποτελούν κεφάλαιο τεράστιας ιστορικής, πολιτιστικής και τουριστικής αξίας.