Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς: Συνεχίζουμε τον Αγώνα

Αλληλεγγύη

Αλληλεγγύη

Η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων Λειβαθούς, συνεχίζοντας τον αγώνα για το δικαίωμα του λαού της περιοχής σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατρική κάλυψη και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των «φιλέτων» γης, οργάνωσε παράσταση στο Κοινοτικό Συμβούλιο Πεσσάδας.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής κατάγγειλε την ουσιαστική διακοπή λειτουργίας του Αγροτικού Ιατρείου Κεραμειών, αφού πλέον θα λειτουργεί μία μόνο από τις πέντε μέρες που λειτουργούσε. Κι αυτά συμβαίνουν στο διοικητικό κέντρο της Λειβαθούς, σε ένα χωριό που λειτουργεί Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, αφήνοντας εκατοντάδες κατοίκους και μικρούς μαθητές ακάλυπτους. Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνέχεια της αποδυνάμωσης του Αγροτικού Ιατρείου Βλαχάτων.

Τα επιχειρήματα της διοίκησης του Νοσοκομείου είναι έωλα και αποτελεί πρόσχημα η ενίσχυση του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου που επικαλείται, αφού και το Νοσοκομείο Αργοστολίου διαρκώς υπονομεύεται, αφήνοντας νέο πεδίο δράσης στην ιδιωτική υγεία.

Η Επιτροπή ανάδειξε την ιδιωτικοποίηση στο Τραπεζάκι σαν ζήτημα που αφορά όλη τη Λειβαθώ, πριν απ’ όλα τα γύρω χωριά. Η προώθηση της πώλησης από κυβέρνηση – ΤΑΙΠΕΔ των 68,5 στρεμμάτων λόφου και των 500 μέτρων παραλίας, ανοίγει συνολικά δρόμο ενάντια στο δικαίωμα του λαού να έχει ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και στις περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους και συντρίβει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής. Το ίδιο συμβαίνει με το ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 3,860 στρεμμάτων στην περιοχή Αγίου Θωμά στον Καραβάδο.

Η Επιτροπή ξεκαθαρίζει ότι πηγή των προβλημάτων αυτών είναι η πολιτική ΕΕ – πλουτοκρατίας που μετατρέπει τα δημόσια αγαθά (υγεία, παιδεία, πρόνοια, φυσικό περιβάλλον) σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα. Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Κυβέρνηση και τοπική διοίκηση είναι στρατευμένες στην υπηρεσία αυτής της πολιτικής.

Ο Κοινοτικός Σύμβουλος Κεραμειών, Αντώνης Αραβαντινός παραβρέθηκε στην παράσταση και, εκφράζοντας τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, δήλωσε συμπαραστάτης στον αγώνα. Η Επιτροπή ζήτησε από το Κοινοτικό Συμβούλιο, στην επόμενη συνεδρίαση, να τοποθετηθεί απέναντι στο συγκεκριμένα ζητήματα και στα αιτήματα που προβάλουν οι κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να προασπίσουν τα δικαιώματά τους.

email