Έρχεται επιμήκυνση του σχολικού έτους

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Την επιμήκυνση του σχολικού έτους μελετά το υπουργείο Παιδείας όπως αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Πιστεύω ότι περισσεύουν οι αργίες. Οι μαθητές πρέπει να μάθουν περισσότερα και καλύτερα. Για αυτό χρειάζεται πέραν της εμβάθυνσης του μαθήματος, η επιμήκυνση του σχολικού έτους. Τα δημοτικά μας κάνουν μάθημα 170 ημέρες και τα γυμνάσια και λύκεια 150. Άλλωστε, ιδιαίτερα στο Λύκειο, περισσότερες ημέρες στο σχολείο σημαίνει λιγότερες ώρες στο φροντιστήριο» υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών τονίζει ότι «όχι μόνο θα προχωρήσει, αλλά και επιταχυνθεί». «Θεσμοθετήσαμε έπειτα από 30 χρόνια την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και του εκπαιδευτικού έργου. Οι αντιδράσεις είναι το κύκνειο άσμα μίας συντεχνίας και όχι της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών που την επιζητούν» επισημαίνει.

Σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο κ. Αρβανιτόπουλος δηλώνει ότι «οι αλλαγές συνολικά εφαρμόζονται από τη φετινή Α’ Λυκείου»

Τέλος, για τα σχολικά εγχειρίδια και τις πιθανές αλλαγές σχολίασε ότι άξονας των αλλαγών θα είναι κριτήριο «τι χρειάζεται να μάθει ο μαθητής και όχι τι χρειάζεται να διδάξει ο καθηγητής για να συμπληρώσει τις ώρες του».

email
Πηγή άρθρου: skai.gr