Γ. Παπανδρέου: Δεν είχα καμία γνώση στοιχείων για πραξικόπημα

Γ.Παπανδρέου

Γ.Παπανδρέου.

Σε διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» που αναφέρει πως η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτρεψε σχεδιαζόμενο στρατιωτικό πραξικόπημα λίγο πριν τη μετάβαση της πρωθυπουργίας στο Λουκά Παπαδήμο, προχώρησαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως «δεν είχαν περιέλθει σε γνώση του» τυχόν «στοιχεία περί επικείμενου πραξικοπήματος», προσθέτοντας μάλιστα ότι οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις, που φέρονται από το δημοσίευμα να ήρθαν ώς κατάληξη ενός «πραξικοπήματος που δεν έγινε», έγιναν «με βάση τα προβλεπόμενα και τη νομιμότητα και διασφάλιζαν το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο πάντα της αποστολής τους, όπως καθορίζεται από το Σύνταγμα και τους νόμους, με σεβασμό στις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας».

Καταλήγοντας,, ο κ. Παπανδρέου υπενθυμίζει ότι «ανάλογες πληροφορίες είχαν δει το φως της δημοσιότητας τον Νοέμβριο του 2011 σε Ευρωπαϊκά ΜΜΕ και είχαν διαψευστεί».

Σε διάψευση του επίμαχου δημοσιεύματος προχώρησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας:

«Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι προσηλωμένες στο καθήκον που τους έχει τάξει το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας και ο Ελληνικός Λαός: να διασφαλίζουν και να κατοχυρώνουν την Εθνική Ανεξαρτησία, την Κυριαρχία και την Εθνική Ακεραιότητα της χώρας.

Όλα τα άλλα είναι εκτός πραγματικότητας…», σχολιάζει λιτά ο κ. Παναγιωτόπουλος.

email
Πηγή άρθρου: skai.gr