Για ημίμετρα και συγκάλυψη κάνει λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση

Καταστροφές από σεισμό

Καταστροφές από σεισμό

Η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ-Ανεξ.Ελληνες) έχοντας βαρύτατες ευθύνες μαζί με την Περιφερειακή Αρχή και την κυβέρνηση για την απουσία αντισεισμικής θωράκισης συνεχίζει να αποκρύπτει προκλητικά την πραγματική εικόνα των καταστροφών από τον σεισμό. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος κ. Παρίσης σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης είπε «…ότι έχουν αποκατασταθεί κατά 99% και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις κατοικίες, αλλά απλώς φοβάται ο κόσμος και δεν μπαίνει στα σπίτια».

Η στάση αυτή αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση και οι δυνάμεις της στην τοπική διοίκηση μόνο ημίμετρα και συγκάλυψη των δικών τους χρόνιων και τωρινών ευθυνών έχουν να προσφέρουν.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε να γίνει άμεση σύγκληση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την άμεση αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, πράγμα που η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε ως δήθεν αναρμόδια για το θέμα. Στο αίτημά μας αυτό επιμένουμε.

Είναι φανερό ότι μόνο η οργανωμένη παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και οι δικές του διεκδικήσεις μπορούν να επιβάλλουν μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια και την επιβίωση του. Κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων και στην απαράδεκτη υπονόμευση των λαϊκών συμφερόντων από την τοπική διοίκηση να απαιτήσουμε τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Φορέα Αντισεισμικής Θωράκισης και τη συγκρότηση δημόσιου φορέα κατασκευών για την υλοποίηση έργων αντισεισμικής θωράκισης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο να τοποθετηθεί στα παρακάτω ζητήματα και να πάρει τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που του αναλογούν:

1. Ουσιαστικός έλεγχος και άμεση αποκατάσταση σχολείων και δημοσίων κτιρίων. Μετεγκατάσταση του Λυκείου Ληξουρίου. Μέτρα για τη στέγαση – σίτιση – ρευματοδότηση των πληγέντων μαθητών.

2. Διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου – Αργοστολίου (στέγαση – θέρμανση – σίτιση – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

3. Προτεραιότητα στις οικογένειες των οποίων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα (κυρίως των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου). Αναζήτηση και απόδοση ευθυνών για το σκάνδαλο των κατασκευαστικών προβλημάτων που εμφανίστηκαν στις κατοικίες αυτές, για τις οποίες πληρώνονται ακόμη δάνεια!!! Διασφάλιση της στέγασης – χρηματοδότησης – θέρμανσης για όλους τους πληγέντες.

4. Άμεση ανέγερση κατά προτεραιότητα εργατικών κατοικιών, γηροκομείου και σχολείων στην Παλική.

5. Ακύρωση των στεγαστικών δανείων για τις εργατικές κατοικίες και για όσες άλλες έχουν κριθεί ακατάλληλες ή χρίζουν μεγάλων επισκευών. Κατάργηση των χαρατσιών και του ενιαίου φόρου ακινήτων για τους πληγέντες.

6. Καταγραφή των ζημιών για οικοσκευές και επαγγελματικές δραστηριότητες. Πάγωμα για τους επαγγελματίες και τους μικρούς βιοτέχνες των ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων. Ρύθμιση των δανείων.

7. Ενίσχυση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

8. Αποκατάσταση όλων των υποδομών (οδικό και λοιπά δίκτυα)

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

email