Γιάννης Δημαράς: «Όχι στα μνημόνια, ναι στη συνεργασία, το μήνυμα των εκλογών»

Γ.Δημαράς

Γ.Δημαράς

Σκληρή επίθεση εναντίον Σαμαρά και ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Γιάννης Δημαράς από την Κεφαλλονιά όπου περιοδεύει.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Αρματος Πολιτών και υποψήφιος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Β΄Περιφέρεια Αθηνών, κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της ΝΔ, ότι προχώρησαν σε αντισυνταγματική συμφωνία προκειμένου να ψηφιστεί το μνημόνιο, με μοναδικό στόχο να διατηρήσουν τα μαγαζάκια τους και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους έναντι των ευρωπαίων προϊσταμένων τους.

Και πρόσθεσε: «μεσοπρόθεσμα προγράμματα και εφαρμοστικοί νόμοι, αντί να απελευθερώσουν τη χώρα, με κοινή ομολογία Παπανδρέου και Σαμαρά, οδήγησαν στην απώλεια των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Ο Αντώνης Σαμαράς, πριν από το μνημόνιο έλεγε ξεκάθαρα όχι. Ηταν απλώς μια διαδικασία καθαρής συναλλαγής με τον Γιώργο Παπανδρέου για να κρατήσει ο καθένας το κόμμα του. Ακολούθως ο κ. Σαμαράς ψήφισε τους εφαρμοστικούς νόμους και τώρα ζητούν επαναδιαπραγμάτευση, λένε όμως ναι στις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί. Ποιες είναι αυτές οι δεσμεύσεις;»

Ακόμη, ο Γιάννης Δημαράς είπε:

• Η έδρα της Κεφαλλονιάς πρέπει να κερδηθεί. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Εμείς πρώτοι δείξαμε ότι ενωμένοι οι Ελληνες στις πιο δύσκολες στιγμές μπορούμε να κερδίσουμε. Αυτό είναι το ιστορικό καθήκον που κληρονομήσαμε και αυτή είναι η πεμπτουσία της συνεργασίας μας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

• Ο Πάνος Καμμένος τήρησε την πιο έντιμη στάση στην προσπάθεια σύστασης αντιμνημονιακού τόξου.

• Τον ελληνικό λαό τον νοιάζει στις 18 Ιουνίου να έχει κυβέρνηση . Το ζητούμενο είναι τι θα εξυπηρετήσει και βάσει ποιων δεσμεύσεων.

• Λέμε ναι στην ισότιμη σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Λέμε ναι σε μια Ευρώπη των λαών που δεν θα ποδηγετείται και δεν θα απομυζά τους λαούς, αλλά θα προάγει το κοινωνικό κράτος και τη δικαιοσύνη. Λέμε ναι στο ευρώ, σε μια ευρωπαϊκή κοινωνία των Πολιτών.

• Το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαϊου ήταν όχι στα μνημόνια, ναι στη συνεργασία. Το ίδιο και δυνατότερο θα είναι το μήνυμα της 17ης Ιουνίου.

• Διδάξαμε στους νέους την ανυποληψία, το ψέμα και την αναντιστοιχία. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει πολλές ασθένειες, οι οποίες όμως δεν θεραπεύονται με την κατάργησή της.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam