Η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του Μαντζαβινάτειου στο Ληξούρι

ΔΗΜΑΡ

ΔΗΜΑΡ

Συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων της Κεφαλονιάς, είχαν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης.

Οι εκπρόσωποι των φορέων του νησιού έθεσαν το θέμα της λειτουργίας του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου και της προβλεπόμενης συγχώνευσής του με το νοσοκομείου Αργοστολίου με την οποία και διαφωνούν.

Όπως είπαν, το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο δεν ζημιώνει οικονομικά το κράτος αφού έχει πλεονασματικό ισολογισμό στους 8.000 μόνιμους κατοίκους της περιοχής που τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται στους 20.000. Κυρίως όμως, όπως εξήγησαν, το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο λειτουργεί βάσει των όρων των διαθετών του, όπως προβλέπεται για τα κληροδοτήματα. Τόνισαν επίσης ότι ως κοινωφελές ίδρυμα, «υπάγεται στο ρυθμιστικό πεδίο του άρθρου 109 του Συντάγματος και προστατεύεται αναλόγως».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ο βουλευτής Επικρατείας Σπύρος Λυκούδης, από την πλευρά τους, δήλωσαν ότι η ΔΗΜΑΡ θα στηρίξει το αίτημά τους, για να μη προχωρήσει η συγχώνευση του Μαντζαβινάτειου νοσοκομείου και του νοσοκομείου Αργοστολίου. Όπως είπαν, το γεγονός ότι πρόκειται για κληροδότημα που υπάγεται σε ειδικό καθεστώς και προστατεύεται από το Σύνταγμα, είναι ισχυρό επιχείρημα για να συνεχίσει με αυτόνομη λειτουργία.

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team