Η Λούκα… γαντζώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ!‏

Λούκα Κατσέλη

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.(Πηγή φωτογραφίας:Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Η Λούκα Κατσέλη στην τοποθέτησή της στην 1η πανελλαδική συνάντηση στελεχών της Κοινωνικής Συμφωνίας εισηγήθηκε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αν και ως τις εκλογές ίσως να μην υφίσταται καν το κόμμα της.

Στις εκλογές της 6ης Μάη η Κοινωνική Συμφωνία με επικεφαλείς την Λούκα Κατσέλη και τον Χάρη Καστανίδη είχε στόχο την είσοδο στην Βουλή αλλά τελικά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά! Ούτε καν 1% δεν έφτασε το… νεόκοπό κόμμα και φυσικά το φιάσκο ήταν άνευ προηγουμένου!

Τελικά επειδή ξαναπάμε σε εκλογές και φυσικά ούτε καν υπάρχει ως μακρινή πιθανότατα να πλησιάσει το 3% , η κυρία Κατσέλη φαίνεται ότι βρήκε άλλο τρόπο να μπει στην Βουλή!

Έτσι πρότεινε διμερή συνεργασία της Κοινωνικής Συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ «εάν αυτή είναι εφικτή» και την εισηγήθηκε στην ομιλία της στην 1η πανελλαδική συνάντηση στελεχών του κόμματος, με θέμα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τη συζήτηση για τη θέση του κόμματος ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Η Κατσέλη είπε ότι η Κοινωνική Συμφωνία τάσσεται ανεπιφύλακτα στον «προοδευτικό, αριστερό πόλο», απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους. Η τελική απόφαση για την πορεία του κόμματος στο προσεχές διάστημα και ενόψει των νέων εκλογών, πάντως, θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες από τα αρμόδια όργανα του κόμματος.

Πάντως τόσο ο κ. Καστανίδης όσο κι άλλα στελέχη του κόμματος δεν συμφωνούν με την πρόταση αυτή και δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και διάλυσης όλης αυτής της κίνησης που τόσα… φιλόδοξα ξεκίνησε πριν από περίπου 2 μήνες!

email
Πηγή άρθρου: gazzetta.gr