Οι μαθητές «βάζουν την υπογραφή», o κ. Σπύρου απλώς κρατάει το στυλό

ANAΣΑ

ANAΣΑ

Η  ΑΝ.Α.Σ.Α  ,εν όψει της υπογραφής ένταξης του έργου του Λυκειακού Συγκροτήματος Αργοστολίου στο ΕΣΠΑ, χαιρετίζει τον δυναμικό  και ενωτικό αγώνα των μαθητών και μαθητριών του Αργοστολιού, των γονέων τους και των καθηγητών τους,  που διεκδίκησαν αποφασιστικά την σχολική τους στέγη.

Ο αγώνας αυτός ,που υποστηρίχθηκε σταθερά από την παράταξη μας και την τοπική μας κοινωνία, έδωσε την πρώτη σημαντική νίκη.

ü Υποχρέωσε τον περιφερειάρχη να προχωρήσει εκών άκων στην υπογραφή ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, ενώ μέχρι πριν μερικές εβδομάδες δήλωνε  σε έγγραφη απάντηση του στην ΑΝ.Α.Σ.Α ότι ο φάκελος του έργου είναι ελλιπής και απροσδιόριστη η εξέλιξη του!

ü Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ευτυχή κατάληξη ενός στόχου που είχε τεθεί από το 1995 από την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και το σύνολο της κοινωνίας  και παρεμποδίστηκε διαχρονικά από  κοντόθωρες τοπικές ηγεσίες του τότε δήμου Αργοστολίου.

Οι φιέστες του περιφερειάρχη για τις υπογραφές ένταξης δεν έχουν καμιά αξία, καμιά σημασία.

Αξία και σημασία αποκτά η παγιωμένη πλέον συνείδηση του εκπαιδευτικού κινήματος και της τοπικής μας κοινωνίας , ότι το έργο του Λυκειακού Συγκροτήματος  στο Αργοστόλι προχωρεί και θα ολοκληρωθεί γιατί είναι εκπαιδευτικό δικαίωμα και κρατική υποχρέωση.

Η ΑΝ.Α.Σ.Α θα επαγρυπνεί μαζί με το εκπαιδευτικό κίνημα για την τελική θετική έκβαση του μεγάλου για τον τόπο μας έργου.