Η ΠΕ Κεφ/νίας & Ιθάκης μας ενημερώνει

ΠΕ Κεφαλληνίας

ΠΕ Κεφαλληνίας

Επίσημη επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κεφαλληνίας και Ιθάκης πραγματοποίησαν σήμερα 20 Ρώσοι δημοσιογράφοι με επικεφαλής την κα Αικατερίνα Αιζερμαν στο πλαίσιο ολιγοήμερης επίσκεψης τους στην Κεφαλονιά με πρωτοβουλία του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πρακτορείου της Ρωσίας Solvex. Στην επίσκεψη παρόντες ήταν ο Αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κος Κεκκάτος Ε. και ο επιχειρηματίας του τουρισμού Καραπέτσας Α.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης υπογράμμισε πως η επίσκεψη των Ρώσων δημοσιογράφων τιμά την χώρα μας και ιδιαιτέρως το νησί μας ενώ αναφέρθηκε εκτενώς στους ιστορικούς, θρησκευτικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ Ρωσίας και Κεφαλονιάς.

Ο κος Κουρής ζήτησε την στήριξη των Ρώσων δημοσιογράφων για να «μπορέσουμε να υποδεχθούμε και να φιλοξενήσουμε τους Ρώσους επισκέπτες και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές, τα θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία αλλά και το σύνολο του Επτανησιακού πολιτισμού» όπως χαρακτηριστικά είπε. Τέλος παρέθεσε μια σειρά από αξιοθέατα του νησιού προς επίσκεψη στους Ρώσους δημοσιογράφους και πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στην επικεφαλής της αποστολής κα Αικατερίνα Αιζερμαν.

Επιστολή Α/ρχη προς Υπουργό Παιδείας κο Κ. Αρβανιτόπουλο με θέμα την αλλαγή ημερομηνίας  του Φεστιβάλ ‘’Γυμναστική Για Όλους’’ της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας (Ε.Γ.Ο.)

«Σε συνέχεια της υπ.αριθμ 24/13-5-2013 επιστολής της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ «Γυμναστική για όλους» Κεφαλονιάς, με την οποία ενημερωθήκαμε για τον ατυχή προγραμματισμό παρόμοιας εκδήλωσης στην Αθήνα την αυτή ημερομηνία με την εκδήλωση στο νησί μας και δει με παροχή σημαντικού δέλεαρ για την συμμετοχή αθλητικών τμημάτων, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής :

  • Η διοργάνωσή στην Κεφαλονιά  χαίρει ευρείας αναγνώρισης, λαμβάνει χώρα επί σειρά ετών, με ιδιαίτερη επιτυχία συγκεντρώνοντας πλήθος σωματείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και χαρακτηρίζεται από αθρόα προσέλευση κοινού. Αποτελεί δε ένα λίαν σημαντικό γεγονός για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, συμβάλλοντας στην εδραίωση του νησιού μας στον χώρο των σημαντικών διοργανώσεων τέτοιου είδους προσθέτοντας στην καλή έξωθεν μαρτυρία μας. Για το  λόγο αυτό και εκτιμώντας την ωφέλεια προς την περιοχή μας, το Φεστιβάλ υποστηρίζεται  σθεναρά και επί του πρακτέου, από κοινού από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ήτοι τον Δήμο Κεφαλλονιάς και την Περιφερειακή μας Ενότητα .
  • Η ενέργεια της Ομοσπονδίας σας, να διοργανώσει την ίδια εκδήλωση και τις ίδιες ημερομηνίες στην Αθήνα, καταδεικνύει είτε προχειρότητα στον σχεδιασμό είτε παρουσία κινήτρου αμαύρωσης και ακύρωσης του ιδίου θεσμού στην Κεφαλονιά και  αθέμιτο ανταγωνισμό, αδιανόητο για τα ιδεώδη, την ηθική και τις αξίες του αθλητισμού και ειδικά της μαζικής άθλησης.
  • Παράλληλα το κίνητρο της παροχής εισιτηρίου συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις στο εξωτερικό, σε όσα αθλητικά τμήματα συμμετέχουν στην αθηναϊκή διοργάνωση και ο παράλληλος αποκλεισμός των ομάδων της ίδιας της Κεφαλονιάς (τα οποία για αυτονόητους λόγους δεν θα μπορούν να λάβουν μέρος), προσομοιάζει με στοχευόμενη προσπάθεια υποβάθμισης της σημασίας και του ρόλου της διοργάνωσης  στο νησί μας, απαξίωσης της προσπάθειας όλων μας και αποστέρησης των ευκαιριών εξέλιξης και συμμετοχής σε δρώμενα στο εξωτερικό στα τμήματα γυμναστικής του νησιού μας.

Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και ευελπιστώντας  ότι δεν υπάρχει πρόθεση ή επιτήδευση στις ενέργειες και τις αποφάσεις σας αλλά πρόκειται για πλημμελή πληροφόρηση ή λανθασμένη εκτίμηση στον προγραμματισμό σας, προσβλέπουμε στην άμεση παρέμβασή σας για την διόρθωση της προκήρυξης και την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του Φεστιβάλ σας.»

Δημοπρασία κατασκευής έργου  “1ο και 2ο Δωδεκαθέσια Λύκεια στο Αργοστόλι Ν. Κεφαλληνίας”

Στις 14.5.2013 έγινε από την ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) Α.Ε. η δημοπρασία για την κατασκευή του έργου των «1ο και 2ο Δωδεκαθέσια Λύκεια στο Αργοστόλι Ν. Κεφαλληνίας». Προσωρινός μειοδότης αναδείχθηκε η κοινοπραξία «ΕΛΛΕΡΓΟ Α.Ε. – ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Α.Ε.» με μέση προσφορά 46,13% , ήτοι συνολική δαπάνη του έργου σύμφωνα με την προσφορά 6.605.100 ευρώ με ΦΠΑ.

Η  προσωρινή μειοδοσία της δημοπρασίας σηματοδοτεί την έναρξη ενός μεγαλόπνοου έργου που θα δώσει ανάσα στην εκπαιδευτική κοινότητα του Αργοστολίου και θα αλλάξει τον εκπαιδευτικό χάρτη σε ολόκληρη την πόλη του Αργοστολίου αλλά και του Νομού Κεφαλονιάς.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

email