Οικουμενική ως το 2014 πρότεινε ο Κουβέλης

Bενιζέλος-Κουβέλης

Bενιζέλος-Κουβέλης (Πηγή φωτογραφίας:enikos.gr)

Σύμπτωση απόψεων διαπίστωσαν Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης μετά τη διάρκειας 45 λεπτών συνάντησή τους στο πλαίσιο της τρίτης διερευνητικής εντολής.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, πρότεινε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, με χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014 και με αποστολή να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ και να την οδηγήσει σταδιακά στην απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Ο κ.Κουβέλης ανέφερε ότι η πρότασή του είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης για τη συγκρότηση της οικουμενικής κυβέρνησης από πολιτικά, φερέγγυα πρόσωπα, που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

Η κυβέρνηση αυτή, πρόσθεσε, θα πρέπει να έχει ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, με στόχο να αξιοποιήσει το ευνοϊκό ευρωπαϊκό περιβάλλον και να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη, με την κοινωνία όρθια.

Ο Φώτης Κουβέλης κατέληξε, λέγοντας ότι ο ίδιος και η παράταξή του δεν διεκδικουν τίποτε περισσότερο πέραν από το να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στις δικές του δηλώσεις, που ακολούθησαν αμέσως μετά, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε:

«Η συζήτηση με τον κ. Φώτη Κουβέλη ήταν πολύ ουσιαστική. Ο κ. Κουβέλης διατύπωσε μία συγκεκριμένη και υπέυθυνη πρόταση. Η πρότασή του σχεδόν συμπίπτει με τη δική μας για συγκρότηση εθινικής ενότητας και για την ασφαλή υπέρβαση του Μνημονίου μέσα σε 3 χρόνια, με τις τις συνθήκες να γίνονται καλύτερες και όχι χειρότερες για τους Ελληνες πολίτες (…) Είναι ένας καλος οιωνός.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε επίσης ότι είχε τηλεφωνική εοικοινωνία με την κυρία Παπαρήγα, η οποία τον ενημέρωσε για τις πάγιες θέσεις του κόμματός του ενώ προανήγγειλε και νέα συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής

email
Πηγή άρθρου: enikos.gr