Υποστελέχωση αστυνομικών υπηρεσιών σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.

Tην υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη έθιξε με ερώτησή της προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, αναφέροντας ότι:

“Από το 2010 μέχρι σήμερα, τα οικονομικά των αστυνομικών έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από τα μνημόνια και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφαρμόζεται. Οι αστυνομικοί είδαν περικοπές στους μισθούς τους που έφτασαν μέχρι και το 45%, περικοπές στις συντάξεις μέχρι και 65%, αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά 15 χρόνια και τις εισφορές τους απ’ τα ταμεία να εξανεμίζονται”.

Σε αυτό το ήδη βεβαρυμένο και αρνητικό κλίμα, “ειδικά για την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη, προστίθενται παράγοντες όπως η νησιωτικότητα, το χωροταξικό των νησιών μας, η αυξανόμενη τουριστική κίνηση κατά τους θερινούς μήνες αλλά και τα προβλήματα που προέκυψαν από τους καταστρεπτικούς σεισμούς της 26ης Ιανουαρίου και 3ης Φεβρουαρίου, οι οποίοι διαμορφώνουν την επιτακτική ανάγκη της στελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών προκειμένου να είναι αξιόμαχες”.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας & Ιθάκης και όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, “τα Αστυνομικά Τμήματα Παλικής, Σάμης, Ελειού Πρόννων, Ιθάκης, ο Αστυνομικός Σταθμός Φισκάρδου καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Αργοστολίου λειτουργούν με αστυνομική δύναμη μειωμένη έως και 70%, ενώ η συνολική έλλειψη δύναμης για όλη τη διεύθυνση φτάνει σε ποσοστό 48% δίνοντας στην Κεφαλλονιά τη θλιβερή πρωτιά σε όλο το Ιόνιο”.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι “επειδή το αίσθημα ασφάλειας είναι μία από τις βασικότερες υποχρεώσεις του κράτους προς τους πολίτες” κι επειδή “και οι αστυνομικοί πρέπει να εργάζονται, σύμφωνα με το προβλεπόμενο από το νόμο και τους κανονισμούς του σώματος, ωράριο”, ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται:

1. Πως σκοπεύετε να καλύψετε τα κενά των οργανικών θέσεων και με ποιο χρονοδιάγραμμα;

2. Θα αξιοποιήσετε τις επικείμενες έκτακτες μεταθέσεις του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για τη στελέχωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλονιάς & Ιθάκης καθώς και τις τοποθετήσεις των νεοεξερχομένων αστυφυλάκων;

email
Πηγή άρθρου: avgi.gr