Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων.(Πηγή φώτο:tovima.gr)

Με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε το απόγευμα η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Σε υψηλούς τόνους ήταν η πρώτη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος χαρακτήρισε την κυβέρνηση όχι “εθνικού σκοπού” αλλά “ειδικού σκοπού” για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσία

Η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών και όποιος πίστεψε τον κ. Σαμαρά την πάτησε, υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ανέβασε πολύ τους τόνους στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί, είπε ο κ. Τσίπρας, θα ελέγξει τη νομιμότητα της κάθε ιδιωτικοποίησης.

Σφοδρή επίθεση Ευ. Βενιζέλου

Φθηνή αντιπολίτευση χαρακτήρισε τις απειλές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας με υψηλούς τόνους στον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτή δεν είναι εθνική στάση, δεν εξυπηρετεί την πορεία της χώρας, δεν εξυπηρετεί την προσπάθεια για να ανακάμψει η οικονομία, είπε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος σε αυτή του την αναφορά χειροκροτήθηκε έντονα από τους βουλευτές της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να σταματήσει τώρα ο λαϊκισμός και δεν έχουμε τη δυνατότητα να δίνουμε ακόμα φρούδες ελπίδες στο λαό και χειροκροτήθηκε για δεύτερη φορά όχι μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και από το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ και από τους υπουργούς που ήταν στα υπουργικά έδρανα.

Επίθεση Καμμένου στην συγκυβέρνηση

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατηγόρησε την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της ομιλίας τουλέγοντας ότι είναι μια κυβέρνηση που έγινε για να καλύψει τα σκάνδαλα γι’ αυτό και δεν συγκροτήθηκε στις πρώτες εκλογές αλλά στις δεύτερες προκειμένου να υπάρχει παραγραφή.

“Δεν υπάρχει κανείς για να ελέγξει την ορθότητα των απαιτήσεων της τρόικα που εκπροσωπεί τον συνδυασμό των μπαταξήδων, των τραπεζιτών και κείνων που προχωρούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση υπό την έννοια της κατάργησης του έθνους – κράτους, των φεντεραλιστών. Αυτοί είναι που θα ελέγξουν τα έργα και τις ημέρες της Siemens; Αυτοί είναι που θα ελέγξουν τις συμβάσεις για τα υποβρύχια; Αυτοί είναι οι οποίοι θα ελέγξουν την πολυετή λεηλασία της εμπορικής αγοράς της χώρας μας; όχι βέβαια. Αλλά η συγκυβέρνηση έγινε για ένα λόγο” υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.

Ομιλία Μιχαλολιάκου

Ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής υποστήριξε  από το βήμα της Βουλής ότι η πολιτική θα έπρεπε να καθορίζει την οικονομία και όχι η οικονομία την πολιτική.

Βουλή των Ελλήνων

Βουλή των Ελλήνων (Πηγή φωτογραφίας:tvxs.gr)

Όταν εκλήθη ο κ. Μιχαλολιάκος να ανέβει στο βήμα της Βουλής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σηκώθηκαν και παρέμειναν όρθιοι μέχρι ο κ. Μιχαλολιάκος να ανέβει στο βήμα της Βουλής. Ταυτοχρόνως την ίδια ώρα αποχώρησαν από την αίθουσα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του ΚΚΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την Χρυσή Αυγή.

Όταν τελείωσε την ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν μαζί του από την Ολομέλεια, ενώ επέστρεψαν στην αίθουσα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα.

Κουβέλης για επανδιαπραγμάτευση

Για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου μίλησε  ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

“Αδέσμευτη δύναμη για την αναδιαπραγμάτευση σημαίνει ότι αυξάνουμε τη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας. Στην προσπάθεια αλλαγής των επαχθών όρων του Μνημονίου και στην υπεράσπιση του εισοδήματος των εργαζομένων, εκπροσωπούμε και πολίτες οι οποίοι δε μας ψήφισαν και επέλεξαν είτε άλλα κόμματα της Αριστεράς είτε τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας” υποστήριξε ο κ. Κουβέλης.

email
Πηγή άρθρου: megatv.gr