Καρατζαφέρης: Δεν ψηφίζω το νέο μνημόνιο

Γ.Καρατζαφέρης

Γ.Καρατζαφέρης.(Πηγή φώτο:dexiextrem.wordpress.com)

Την απόφασή του να καταψηφίσει το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όπως τόνισε, είναι στο χέρι του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, αν θα διατηρήσει ή όχι τα τέσσερα στελέχη του ΛΑΟΣ στο κυβερνητικό σχήμα. Ξεκαθάρισε πάντως πως ο ΛΑΟΣ λέει όχι στο δεύτερο μνημόνιο, ωστόσο επεσήμανε πως ο ίδιος θα στηρίζει προσωπικά τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στη σύσκεψη των τριών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό για μία μικρή διαφορά που είχε προκύψει για ένα ποσό γύρω στα 200 εκατ. ευρώ», «για μία μείωση στις συντάξεις των γερόντων της τάξης των 10 ευρώ», «να φωνάξουμε οι πέντε (οι τρεις αρχηγοί, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. οικονομικών Ευ. Βενιζελος) τον κ. Πολ Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε». «Αυτό, είπα, είναι απαράδεκτο», τόνισε και χαρακτήρισε persona non grata για την Ελλάδα τον κ. Τόμσεν.

Στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να κάνει εκτός Ε.Ε., η απάντηση είναι ότι σαφώς δεν πρέπει και δεν μπορεί, αλλά μπορεί εκτός γερμανικής μπότας, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, γιατί σήμερα, όπως είπε, δεν υπάρχει Ε.Ε. αλλά γερμανική κυριαρχία η οποία συμπεριφέρεται στους Επιτρόπους ως μαριονέτες.

Οι αποφάσεις, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης, δεν λαμβάνονται στις Βρυξέλλες, αλλά σε ένα πύργο έξω από το Βερολίνο όπου διαβουλεύεται η κ. Μέρκελ με τις χώρες – δορυφόρους της Γερμανίας, την Αυστρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και «δυστυχώς το Λουξεμβούργο», γιατί όπως σημείωσε, μέχρι πρόσφατα ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ήταν συνεννοήσιμος.

Με έχει ενοχλήσει η ταπείνωση της χώρα μας, μας έκλεψαν την αξιοπρέπεια, θέλουν να μας αφαιρέσουν και το τελευταίο ίχνος εθνικής κυριαρχίας, μας επέβαλαν τον ευτελισμό και αυτό δεν το επιτρέπω όσο κι αν πεινάω, ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του για τη στάση των δανειστών κατά την πρόσφατη διαπραγμάτευση.

Αναφερόμενος εξάλλου στη σύσκεψη των τριών αρχηγών υπό τον Λ.Παπαδήμο, ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως «φθάσαμε στον απόλυτο ευτελισμό για μία μικρή διαφορά που είχε προκύψει για ένα ποσό γύρω στα 200 εκατ. ευρώ», «για μία μείωση στις συντάξεις των γερόντων της τάξης των 10 ευρώ», «να φωνάξουμε οι πέντε (οι τρεις αρχηγοί, ο Πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ. οικονομικών Ευ. Βενιζελος) τον κ. Πολ Τόμσεν να τον παρακαλέσουμε». «Αυτό, είπα, είναι απαράδεκτο», τόνισε και χαρακτήρισε persona non grata για την Ελλάδα τον κ. Τόμσεν.