Καρατζαφέρης: Φοβάμαι για «νύχτα των κρυστάλλων» από την Χρυσή Αυγή

Ο κ.Καρατζαφέρης

Γ.Καρατζαφέρης

Τον κώδωνα του κινδύνου για αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον φασιστικό κίνδυνο, έκρουσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην ΔΕΘ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως: «Με το Μνημόνιο η Ελλάδα έχει απολέσει παντελώς την εθνική κυριαρχία της».

Στην συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και στους κυβερνητικούς εταίρους, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και αυτόν την Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, κατηγορώντας τους πως τα έχουν δώσει όλα ενώ συμπλήρωσε πως έτσι εξηγούνται «οι αγκαλίτσες και τα φιλάκια της κ. Μέρκελ».

Σχετικά με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πως δεν προέβαλε αντίσταση και πως παραδόθηκε πλήρως σε συμφέροντα τα οποία ωστόσο δεν κατονόμασε.

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση, «ψάχνουν τρόπο να φύγουν», ενώ παράλληλα εκτίμησε πως είναι πιθανό η παρούσα Βουλή να δώσει άλλον πρωθυπουργό.

Σχετικά με τις πολιτικές ιδεολογίες στην Ελλάδα, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως διαλύθηκαν λόγω του Μνημονίου. Έτσι κατά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, οι μνημονιακές δυνάμεις είναι το η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ οι οποίες «έχουν προσκυνήσει», και αντιμνημονιακές είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή, που απλώς καταγγέλλουν και δεν κάνουν προτάσεις.

Παράλληλα απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις επιθέσεις που πραγματοποιούν στελέχη της Χρυσής Αυγής, ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε: «Είναι εύκολο να πλακώσεις έναν μικροπωλητή στην Αθήνα. Η Ελλάδα είναι σε αδυναμία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μετανάστευσης και πολύ φοβάμαι ότι αύριο δεν θα έχει τη δύναμη να αντιμετωπίσει και το φασισμό. Ανατρίχιασα όταν μια κυρία που είχε ένα πρόβλημα μου είπε ότι θα φωνάξει τη Χρυσή Αυγή, για να τη βοηθήσει. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει ”νύχτα κρυστάλλων’

Πηγή άρθρου: iefimerida.gr