Kαταγγελία από την Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Αθηνών

Xρήματα

Xρήματα

Το Δ.Σ της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών καταγγέλει τον κ. Γεώργιο Χρηστόπουλο (Γερουλάνο) και το Σύλλογο του, “φίλοι του Ματζαβινατείου” για μεθόδευση προκειμένου τα χρήματα της συναυλίας για τους σεισμόπληκτους να καταλήξουν στο Σύλλογο του και όχι εκεί που ήταν η απόφαση του Δ.Σ η οποία φέρει και την υπογραφή του ίδιου!

Στις 30-6-2014 το Συμβούλιο αποφάσισε σύμφωνα με πρόταση του κ.Χρηστόπουλου να δώσει τα χρήματα από τη συναυλία στη Φιλαρμονική Ληξουρίου (5000 ευρώ) και στο Ματζαβινάτειο Νοσοκομείο (2.500 ευρώ)!

Όταν ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ.Βαλλιανάτος πήγε στο Ληξούρι στις 25-6-2014 προς παράδοση των επιταγών τα δύο ιδρύματα αρνήθηκαν να λάβουν τις επιταγές γιατί δε συμφώνησαν με τις προυποθέσεις Διαφάνειας δηλαδή να δώσουν στα τοπικά Μ.Μ.Ε απολογισμό που θα δαπανήσουν τα χρήματα!

Με έκπληξη μας στις 9-7-2014 ήρθαν δύο έγγραφα το ένα του κ.Μαρκάτου Διοικητή του Ματζαβινάτειου,ο οποίος εκτός της Aνακοίνωση Δ.Σ Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών για Σύλλογο “Φίλων Ματζαβινατείου”κ.Χρηστόπουλου(Γερουλάνου) του να αποδεχτεί την επιταγή, μας υποδείκνυε να δώσουμε τα χρήματα στο Σύλλογο των (φίλων του Ματαβινατείου),χωρίς εμείς να του έχουμε ζητήσει να μας υποδείξει άλλο παραλήπτη.Στο δεύτερο έγγραφο του Συλλόγου των φίλων του οποίου ο πρόεδρος είναι ο αντιπρόεδρος μας κ.Χρηστόπουλος και Αντιπρόεδρος ο κ.Ι.Λουκέρης,μέλος του Δ.Σ της Φιλαρμονικής και ο κ.Κατερέλος γ.γ και των δύο Συλλόγων φιλαρμονικής και φίλων.Ματζαβινατείου..!

Στο έγγραφο τους με την ίδια ημερομηνία. 8-7-2014!!!!.!μας λένε ότι είναι πρόθυμοι να αποδεχτούν τη δωρεά μας! Ποιά Δωρεά;;;

Tήν ίδια μέρα,Πώς ήξεραν ΑΠΟ ΠΡΙΝ ότι θα δεχόμασταν την παράτυπη πρόταση του κ.Μαρκάτου,χωρίς καν ενα γραπτό αίτημα στο συμβούλιο μας και ενώ υπήρχε ήδη άλλη απόφαση με υπογραφη του κ.Χρηστόπουλο! Μήπως τους διαβεβαίωσαν λάθος κάποιοι ότι ΕΛΕΓΧΟΥΝ το Σύλλογο;;Oτι το προεδρείο είναι μαριονέτες που θα έδιναν τα λεφτά στο Σύλλογο του Αντιπροέδρου της Αδελφότητας;;!!

Φυσικά όταν πήρε το Συμβούλιο την απόφαση να δώσει τα χρήματα εκεί δεν είχαν συμβεί όλα αυτά,ούτε γνωρίζαμε τα μέλη του Δ.Σ των! Ούτε ο κ.Χρηστόπουλος μας ενημέρωσε…Έπειτα από όλα αυτά η Αδελφότητα έστειλε και έγγραφο στο Σύλλογο των Φίλων αλλά και εξώδικα στα δύο Σωματεία!

Επισημαινουμε στου φίλους μας, τα μέλη και τους Κεφαλλήνες ότι όλες αυτές οι κινήσεις αντιστρατεύονται το σκοπό και τα συμφέροντα της Αδελφότητας και δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις για τη χρηστή διοίκηση μας αφού θα μας παρουσίαζαν να δίνουμε τα χρήματα των φίλων σε Σύλλογο του Αντιπροέδρου μας και μάλιστα για να πληρώσει ήδη γεννημένες οφειλές του, που εμείς δε γνωρίζαμε πότε έγιναν και για ποιό λόγο ακριβώς,ούτε είχαμε υποχρέωση να τις καλύψουμε με χρήματα που μας εμπιστεύτηκε ο κόσμος της συναυλίας που εμείς διοργανώσαμε!

Σε έγγραφο που στείλαμε στις 10-7-2014 στο Σύλλογο φίλων του Ματζαβινατείου ρωτώντας γιατί ενώ αναφέρεται το όνομα του προέδρου τους και Αντιπροέδρου μας κ.Χρηστόπουλου (Γερουλάνου) δεν υπάρχει η υπογραφή του,δε λάβαμε ποτέ απάντηση τους!(φυσικά το έγγραφο έφερε σφραγίδα και υπογραφές του Αντιπροέδρου και γ.γ των φίλων,οι οποίοι έιχαν αντιρρήσεις και ως Φιλαρμονική για τους όρους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ…τα ίδια δηλαδή πρόσωπα.έθεταν θέμα ως φιλαρμονική ενώ ζητούσαν ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ωςΣύλλογος φίλων παράτυπα τα 2.500 ευρώ από την Αδελφότητα μας!

Δηλώνουμε ότι από τον Ιούλιο ο σύλλογος μας και ο πρόεδρος που οργάνωσε τη μεγαλειώδη συναυλία,που πήρε πρωτοβουλία για βοήθεια των σεισμοπλήκτων με τα Αδελφά Σωματεία και τη Συντονιστική επιτροπή,που τίμησε προσωπικότητες της νήσου που έχει κάνει τόσο μεγάλο έργο, επαφή με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχεται επιθέσεις από διάφορους αρθογράφους που ουδεμία σχέση έχουν με την Αδελφότητα,ίσως όμως να κρύβονται πίσω τους και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης που θέλουν να παίξουν τα παιχνίδια τους και που το σωματείο δε θα διστάσει να καταγγείλει στο νησί μας,αν χρειαστεί!

Πιστεύουμε ότι με την ανακοίνωση μας αυτή και τα έγγραφα που στέλνουμε στους Δημοσιογράφους του νησιού μας,δύσκολα θα βρεθούν μέλη μας να στηρίξουν κάτι τέτοιο με τα χρήματα που μας εμπιστεύτηκαν οι φίλοι και δηλώνουμε ότι κι αν ακόμα βρεθούν κάποιοι….Εμείς θα εμποδίσουμε την οποιαδήποτε εκ των υστέρων απόπειρα “νομιμοποίησης” τέτοιων ενεργειών στα μάτια των Κεφαλλήνων!

Κάτι τέτοιο δεν πρόκεται να συμβεί γιατί η αγάπη μας για τους Κεφαλλήνες δε μας επιτρέπει να παίζουμε με τον οβολό που μας εμπιστεύτηκαν και με τον κόπο των καλλιτεχνών που ήρθαν όλοι τους αφιλοκερδώς!
Επίσης δηλώνουμε ότι ουδεμία νομική υποχρέωση έχουμε να δώσουμε τα χρήματα σε αυτά τα δύο Σωματεία και ότι διατηρούμε το δικαίωμα να τα δώσουμε σε οποιοδήπτε άλλο σεισμόπληκτο κοινωφελές ίδρυμα του Ληξουρίου μας, με ανάκληση της εώς τώρα Δωρεάς την οπόία το προεδρείο θα εισηγηθεί!

Δε νομίζουμε ότι θα βρεθούν άτομα από τους φίλους ή τα μέλη του Δ.Σ μας να στηρίξουν μία τέτοια μεδόδευση,κι αν βρεθούν εμέις θα τους καταγγείλουμε και θα εμποδίσουμε κάτι τέτοιο,όπως οφείλουμε, με κάθε νόμιμο τρόπο!

Παρακαλούμε τους Δημοσιογραφους να κάνουν χρήση ελέυθερα των κάτωθι εγγράφων!Ακολουθούν έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν τα ανωτέρω

Α)Η απόφαση του Δ.Σ 30-4-2014

Β)το έγγραφο του Διοικητή κ.Μαρκάτου

Γ)Το έγγραφο των φίλων με ίδια ημερομηνία 8-7-2014 που μας λένε ότι δεχονται μία δωρεά που ουδέποτε έγινε από εμάς!

Δ) Το έγγραφο που στείλαμε στο Σύλλογο φίλων για εξηγήσεις και ουδέποτε λάβαμε απάντηση όπως στα email προς τον κ.Χρηστόπουλο

Ε)Επιστολή τη φιλαρμονικής που αναφέρει ότι ο πρόεδρος μας κ.Βαλλιανάτος παράδωσε τις επιταγές τις οποίες τα ίδια ατομα ως Φίλοι του Ματζαβινατείου (σύλλογος κ.Χρηστόπουλου) ,τελικά ως Φιλαρμονική αρνήθηκαν να παραλάβουν για δικόυς τους λόγους στις 25-6-2014!

Παρακάλούμε τα τοπικά Μ.Μ.Ε κάνετε χρήση των εγγράφων για να γνωρίζει ο κόσμος που οφέιλεται η καθυστέρηση της παράδοσης των χρηματων!

ΣΤ) οι “υποτιμητικοί” όροι που ετέθησαν από εμάς δηλαδή το αυτονόητο να αποδωσουν στα τοπικά Μ.Μ.Ε τα παραστατικά των δαπανών! άρθρο 3)