Καταγγελία για Μεταφορά διαθέσιμων του ΟΑΕΕ

ΠΑΣΕΒΕ

ΠΑΣΕΒΕ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες

  Η ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την υποχρεωτική δέσμευση των αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών, καθώς και τις ενορχηστρωμένες προσπάθειες και προς τον ίδιο τον ΟΑΕΕ για να καταλήξει σε αντίστοιχη απόφαση.

Την τρίτη 21 Απριλίου, μετά από εισήγηση του νεοδιορισμένου από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διοικητή του ΟΑΕΕ Τ. Πετρόπουλου, το ΔΣ του ταμείου αποφάσισε κατά πλειοψηφία ( 8 υπέρ -5 κατά) να μεταφερθούν τα διαθέσιμα ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα της Ελλάδος.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο, βάζοντας αυτή τη φορά στο μάτι τις διμηνιαίες εισπράξεις του ΟΑΕΕ, ζητώντας να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να αξιοποιηθούν και αυτές για την πληρωμή των κρατικών χρεών προς τους δανειστές.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση:

Γνωρίζει ότι ο προϋπολογισμός του ταμείου ήταν εξαρχής ελλειμματικός κατά 542,3 εκ. ευρώ, λόγω βαθμιαίων περικοπών της κρατικής χρηματοδότησης. Όχι μόνο δε δεσμεύεται ως όφειλε για την αύξηση της χρηματοδότησης, αντίθετα επιδιώκει να στραγγίξει και τα όποια τρέχοντα ταμειακά διαθέσιμα

Με τις δηλώσεις στελεχών της, όπως του Γ.Γ. κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Ρωμανιά που προαναγγέλλει θρασύτατα την κατάρρευση του ΟΑΕΕ, νομιμοποιεί το ατελείωτο κυνηγητό που έχει εξαπολύσει η ίδια με εργαλείο τον ΚΕΑΟ προς τους συνάδελφους που χρωστάνε, γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις οφειλές τους

Με την αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε ταμειακό διαθέσιμο, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο το απαράδεκτο γεγονός  ότι χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται σε εκκρεμότητα για μήνες όσον αφορά την έκδοση της σύνταξής τους. Ακόμα περισσότερο, θα μετατρέψει για τους νεότερους συνάδελφους το όποιο δικαίωμα τους στην αξιοπρεπή περίθαλψη και σύνταξη, σε όνειρο θερινής νυκτός.

Οι υποσχέσεις των κυβερνόντων ότι τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν, έρχονται να προστεθούν στις υποσχέσεις και των προηγούμενων κυβερνήσεων που προχώρησαν σε αντίστοιχα μέτρα. Όχι μόνο δεν επιστράφηκαν ποτέ τα κλεμμένα αποθεματικά αντίθετα ανέρχονται σε πάνω από 50 δις ευρώ. Καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Η κυβέρνηση με τη τακτική της,  επιβεβαιώνει ότι η επιβίωση των ταμείων, η διατήρηση του δικαιώματος στην ασφάλιση, στην υγεία και την περίθαλψη, δεν είναι στα σχέδιά της.

Οι δεσμεύσεις  της κυβέρνησης στις περιβόητες διαπραγματεύσεις με τους «θεσμούς» για εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού, πρέπει να μας πονηρέψουν. Μέσα από τέτοιες μεθοδεύσεις ανοίγει διάπλατα ο δρόμος στους διάφορους επιχειρηματίες που λυμαίνονται το χώρο της υγείας, που κερδοσκοπούν πάνω στον πόνο του λαού, να μετατρέψουν σε εμπόρευμα και μάλιστα πανάκριβο ακόμα και τις στοιχειώδεις μας ανάγκες.

Το δικαίωμα μας στην ασφάλιση, στην αξιοπρεπή σύνταξη, στην περίθαλψη δεν είναι διαπραγματεύσιμο! Κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και θυσίες.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που δεσμεύει τα αποθεματικά των δημόσιων οργανισμών
  • Κάτω τα χέρια από τα ταμειακά διαθέσιμα.
  • Όχι στη ληστεία των αποθεματικών. Να επιστραφούνε τώρα τα κλεμμένα.
  • Άμεση ενίσχυση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κάλυψη όλων των ελλειμμάτων που έχουν δημιουργηθεί.
  • Άμεση παύση των διώξεων προς τους αυτοαπασχολούμενους που χρωστούν στο ΟΑΕΕ
  • Δραστική μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς χωρίς περιορισμό των δικαιωμάτων που αυτή παρέχει
  • Άμεση καταβολή των συντάξεων στους συναδέλφους που έχουν καταθέσει τα χαρτιά τους
  • Άμεση θεώρηση βιβλιαρίων. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους συναδέλφους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας και της περίθαλψης.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

email