Καταγγελία κλεισίματος θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδος στο Αργοστόλι

Τράπεζα της Ελλάδος

Τράπεζα της Ελλάδος.

Το ΔΣ του σωματείου Χρηματοπιστωτικού καταγγέλλει το κλείσιμο της θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) στο Αργοστόλι, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας. Οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε αναγκαστική μετάθεση εκτός Κεφαλονιάς, διαφορετικά απολύονται. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διοίκηση της ΤτΕ και συμβιβασμένος συνδικαλισμός προσκυνούν την αξιολόγηση και την ανταγωνιστικότητα και συναινούν στο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων. Οι απολύσεις γίνονται με συμφωνία του αντιπροσωπευτικότερου σωματείου των εργαζομένων!!!

Η Βουλευτής του Νομού κάνει λόγο για «αυτονομία» της ΤΤΕ, ενώ η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων (ΣΥΡΙΖΑ) μιλά για «σκοτεινούς χρηματοπιστωτικούς κύκλους», επικεντρώνει στο πρόσωπο του «μνημονιακού – νεοφιλελεύθερου διοικητή» και κριτικάρει την απόφαση από τη σκοπιά της λήψης «μη υφεσιακών» (δηλαδή «αναπτυξιακών») μέτρων. Αθωώνουν, με άλλα λόγια, το κεφάλαιο στο σύνολό του, κρύβουν πως η καπιταλιστική ανάπτυξη οδηγεί στην ύφεση και την κρίση, καταδικάζουν τους παλιούς κυβερνητικούς διαχειριστές για να αβαντάρουν τους νέους. Έτσι, καλλιεργούν αυταπάτες που σπρώχνουν τους εργαζόμενους στην αναμονή. Την ίδια ώρα σιωπούν οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τοπικά, εναρμονισμένες με τις κεντρικές τους επιλογές, όπως σιωπά και η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) βάζοντας όλοι ανοιχτά πλάτη στο έγκλημα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποταχθούν στις σειρήνες των αυταπατών, να χτυπήσουν τη μοιρολατρία.

Να διεκδικήσουμε μαζί τώρα από κυβέρνηση – διοίκηση της ΤτΕ:

  • Να μην κλείσει η θυρίδα στο Αργοστόλι.
  • Να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία τους, με προσλήψεις και νέου προσωπικού που απαιτείται.
  • Σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η παραμονή των συναδέλφων στο Νομό, χωρίς καμία υποβάθμιση – αλλαγή προς το χειρότερο του εργασιακού τους καθεστώτος.

Το ΔΣ του σωματείου Χρηματοπιστωτικού θεωρεί ότι μόνο ένας συνολικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, που θα κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες και τα μαζικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, έξω από την ΕΕ και με μονομερή διαγραφή του χρέους μπορεί να εγγυηθεί ότι ο πλούτος θα αποδοθεί στο λαό που τον παράγει. Ο λαός χρειάζεται να αντιπαρατεθεί με τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική με όποιο μίγμα κι αν σερβίρεται. Κανείς δεν θα σώσει τους εργαζόμενους αν οι ίδιοι δεν σωθούμε με οργάνωση και ταξική πάλη.

Αργοστόλι 18-6-2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΔΣ.

email