Κεφαλονιά: ελάχιστα έγιναν έναν χρόνο μετά τον σεισμό

Ληξούρι - Σεισμός

Ληξούρι – Σεισμός

Ο καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας, Παν. Καρύδης, μιλά με απογοήτευση για τους ρυθμούς αποκατάστασης των ζημιών στην Κεφαλονιά – Τον επιβεβαιώνουν τοπικοί φορείς

Ακούγεται ως ειρωνία, αλλά, όταν θα ξημερώνει η μέρα μετά τις εκλογές, οι Κεφαλονίτες θα έχουν επέτειο, έναν χρόνο μετά τον πρώτο καταστροφικό σεισμό, που έπληξε σχεδόν ολοκληρωτικά, τις υποδομές στη Χερσόνησο της Παλικής.

Ένας χρόνος, σχεδόν, πέρασε και ελάχιστες από τις υποδομές έχουν αποκατασταθεί, όπως αποκαλύπτει, μιλώντας στο TheTOC, ο καθηγητής αντισεισμικής τεχνολογίας του ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης. Ο κ. Καρύδης επισκέφτηκε και πρόσφατα το νησί για να διαπιστώσει ότι υπάρχουν ακόμη δρόμοι που δεν έχουν αποκατασταθεί, πρανή που αποτελούν, ανά πάσα στιγμή, κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα πεζών και οδηγών, ενώ ελάχιστα έχουν γίνει και σε κτιριακές υποδομές, δημόσιες αλλά και ιδιωτικές.

Όπως επιβεβαιώνει στο TheTOC και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Θεόφιλος Μιχαλάτος, οι τράπεζες δεν έχουν προχωρήσει στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ενώ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Ματιάτος, κάνει λόγο για δυσκολία στη λήψη αποφάσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και για κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχουν, ακόμη, φτάσει στο νησί.

Ο τελευταίος, ωστόσο, υποστηρίζει ότι αρκετά έργα υποδομών έχουν προχωρήσει, όπως το λιμάνι και σε κεντρικούς οδικούς άξονες, με την σε τακτά χρονικά διαστήματα παρουσία στο νησί του υπουργού Υποδομών, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.

email
Πηγή άρθρου: thetoc.gr