Κι αν δεν υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα;

Δύσκολες συνθήκες

Δύσκολες συνθήκες

Για κατάσταση σοκ προειδοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου, σε περίπτωση που στοEurogroup της Δευτέρας δεν υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό χρέος και απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του ελληνικού προγράμματος.

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη από τις Βρυξέλλες, εάν τη Δευτέρα υπάρξει νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις ΕΕ-ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Να σημειωθεί, πάντως, πως ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δήλωσε από τις Βρυξέλλες πως οι συνομιλίες εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας θα συνεχιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή, κάνοντας λόγο για «πραγματική πρόοδο».

Όπως ανέφερε, στο περιθώριο της Συνόδου για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, είχε συνεχείς επαφές με τους περισσότερους ομολόγους του και με ανώτατους αξιωματούχους της Ευρώπης. «Εχει σταματήσει πια να ακούγεται ότι “για όλα φταίει η Ελλάδα” και πλέον μπορούμε και προωθούμε λύσεις συμφέρουσες, οι περισσότεροι ομόλογοί μας πλέον είναι θερμοί υποστηρικτές της Ελλάδας» πρόσθεσε.

email
Πηγή άρθρου: voria.gr