«Κινούμενη άμμος» το ΠΑΣΟΚ μετά τη δραματική ψηφοφορία

ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ.

Η πρωτοβουλία Λοβέρδου για τη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας, που εκδηλώθηκε πολύ νωρίτερα από ότι περίμεναν και όσοι ήταν ενήμεροι ότι θα εκδηλωθεί, έβαλε το ΠΑΣΟΚ με το ζόρι στην επόμενη μέρα. Ύστερα ήρθε καπάκι η ανεξαρτητοποίηση του Μίμη Ανδρουλάκη, η εφήμερη δόξα του Κώστα Σκανδαλίδη κράτησε μόλις λίγες ώρες.

Ωστόσο η σύγχυση είναι τέτοια στο ΠΑΣΟΚ, ώστε τα γεγονότα να ξεπερνούν ακόμα και τους πρωταγωνιστές τους.

Το βέβαιο είναι πως όσοι κάνουν ένα βήμα μπροστά δεν βρίσκουν στο πλευρό τους αυτούς που υπολόγιζαν. Ο Σκανδαλίδης δεν μπορεί να βασιστεί στους 6 αλλά μόνο στον Κασσή και τον Κουτσούκο. Η διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ ήταν κάτι με το οποίο δεν υπολόγιζε ή τουλάχιστον ρίσκαρε ότι δεν θα γίνει. Οι αριστερόστροφες δυνάμεις στο ΠΑΣΟΚ δεν συμπαρατάσσονται δίπλα του, ένα τόσο σημαντικό συνδικαλιστικό στέλεχος στο οποίο ο Σκανδαλίδης πόνταρε πολλά, ο Σπύρος Παπασπύρος δεν δείχνει καθόλου πρόθυμος να τον ακολουθήσει.

Μπαστούνια όμως φαίνεται να τα βρίσκει και ο Λοβέρδος. Η κίνηση του προκάλεσε κάτι που ο ίδιος μάλλον δεν υπολόγιζε, αντισυσπείρωση υπέρ του Βενιζέλου, όπως προκύπτει από την απάντηση του Γιάννη Μανιάτη, γραμματέα της Κ.Ο., ο οποίος τον κάλεσε αν έχει να πει κάτι να το καταθέσει το Φεβρουάριο στο συνέδριο.

Από τους βουλευτές του κλίματος του, μόνο ο Χρήστος Αηδόνης τον στήριξε ανοικτά. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Αηδόνης σημείωσε πως «δεν μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι στο κέλυφος του δικού μας μικρόκοσμου και να παριστάνουμε οτι δεν συμβαίνει τίποτε» και πρόσθεσε, στηρίζοντας την πρόταση Λοβέρδου: «όσοι πιστεύουν οτι υπάρχει απεριόριστος χρόνος για να εξαντλήθουμε σε μια ατέρμονη συζήτηση για την ανασύσταση της παράταξης απλά γίνονται συνεργοί στην πορεία της παρακμής».

Ωστόσο ο Αηδόνης έμεινε μόνος του. Οι υπόλοιποι της ως πρόσφτατα θεωρούμενης και ως ομάδας Λοβέρδου αντίθετα προτίμησαν να μην εκδηλωθούν. Ιδεολογικά άλλωστε, ο «ακραιφνής μνημονιακός» Λοβέρδος, που στηρίζει όλα τα μνημόνια, βρίσκεται σε άλλο μήκος κύματος από τους Μπόλαρη που ψήφισε παρών, ή την Θοδώρα Τζάκρη που υπερψήφισε μεν, αποδόμησε όμως την κυβέρνηση χειρότερα και από τον Τσίπρα.

Ούτε ο Μπόλαρης, ούτε η Τζάκρη, ούτε ο Θάνος Μωραϊτης – που υποτίθεται ότι είχε συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Υγείας και του είχε υποσχεθεί στήριξη -θεώρησαν υποχρέωση τους να συμπαραταχθούν με το Λοβέρδο, αν και θεωρούν ότι θέμα ηγεσίας πρέπει να τεθεί, και θα έπρεπε να είχε τεθεί χθες.

Η πραγματικότητα είναι μάλλον δυσάρεστη για τις φιλοδοξίες του Λοβέρδου, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα αυτή «ζυμώνεται» να σπρώξει για την ηγεσία τον Μωραϊτη. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κινούμενη άμμος μόνο για τον αρχηγό του αλλά και για τους δελφίνους του.

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr