ΚΚΕ: Δουλεμπόριο στα «γραφεία εύρεσης εργασίας» της Χρυσής Αυγής

ΚΚΕ

ΚΚΕ

Σκληρή επίθεση του ΚΚΕ κατά της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή στη Βουλή, με αφορμή επερώτηση του πρώτου σχετικά με τα «γράφεια ευρέσεως εργασίας για Ελληνες», που υποστηρίζει ότι ιδρύει κατά τόπους η ακροδεξιά οργάνωση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Θ. Παφίλης ανέφερε ότι αυτά τα «γραφεία» μέσω δήθεν «εκβιασμών» σε επιχειρηματίες για να προσλάβουν Ελληνες εργαζόμενους αντί για μετανάστες, με μεροκάματο 18 ευρώ, δηλαδή κατατστρατηγώντας τις συλλογικές συμβάσεις.

Ο κ. Παφίλης ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την κρίση για να σπείρει το μίσος και τον ρατσισμό και ότι χρησιμοποιεί μπράβους και τραμπούκους για να επιβάλει το σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων. «Είναι φασιστική οργάνωση», τόνισε ο κ. Παφίλης, προκαλώντας τις φωνασκίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Παφίλης επέμεινε, μιλώντας για «δουλεμπορικά παραμάγαζα» που στήνει η Χρυσή Αυγή, ταυτόχρονα με τις δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών στον δρόμο.

Ο προεδρεύων της Βουλής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ζήτησε «να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι στη Βουλή ακόμα και όταν διαφωνούμε με τις πρακτικές ενός κόμματος».

Απαντώντας στην ερώτηση ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος, είπε ότι τα «γραφεία» αυτά δεν τηρούν καμία νόμιμη διαδικασία και θα κλείσουν, προσθέτοντας ότι όταν επιχειρήθηκαν έλεγχοι στη Λιβαδειά και στη Χαλκίδα, τα γραφεία βρέθηκαν κλειστά και κανείς δεν ήταν μέσα. Τόνισε επίσης ότι η αυτοδικία πρέπει να πατάσσεται και ότι στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Εργασίας θα γίνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί η πρακτική αυτή.

email
Πηγή άρθρου: tovima.gr