ΚΚΕ: Εξόρμηση – περιοδεία στους εργαζόμενους στις τράπεζες σε Αργοστόλι και Ληξούρι.

ΚΚΕ

ΚΚΕ

Σε  μαζική συγκέντρωση στα Σπαρτιά μίλησε την Τετάρτη το βράδυ η Γραμματέας της ΝΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Αγγελική Τσώλου τονίζοντας ότι το ερώτημα είναι πώς θα βρεθεί ο λαός την επόμενη μέρα. Το πραγματικό δίλημμα, ανέφερε, είναι: Αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων;

• Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» που θέτει η ΝΔ ή το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» είναι και πλαστό και αποπροσανατολιστικό. Δεν απαντά στους πραγματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός, οι λαοί της Ευρώπης από την όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης στην Ευρωζώνη, από μια ελεγχόμενη ή μη ελεγχόμενη πτώχευση.

• Η σωτηρία για το λαό προϋποθέτει να σηκώσει το ανάστημά του, να σταθεί με περηφάνια απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, όχι σαν ζήτουλας, να γράψει στις σημαίες της πάλης του τη διεκδίκηση των σύγχρονων ρεαλιστικών κοινωνικών αναγκών που ανταποκρίνονται στον πλούτο που παράγεται.

• Η αντεπίθεση είναι μονόδρομος, η ευθύνη του ΚΚΕ ακόμα πιο μεγάλη. Αυτό το ΚΚΕ, που παίζει τον πρωτοπόρο ρόλο του, πάντα όρθιο και πιο δυνατό, χρειάζεται ο λαός, και το χρειάζεται τώρα, άμεσα, όχι αργότερα, γιατί αύριο θα είναι αργά αν επικρατήσουν οι αυταπάτες που αφοπλίζουν το λαϊκό κίνημα.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaTodayTeam