ΚΚΕ: «Κοινοί εκβιαστές Παπανδρέου και Σαμαράς»

Αλέκα Παπαρήγα

Αλέκα Παπαρήγα γ.γ. ΚΚΕ.(Πηγή φώτο:e-go.gr)

«Επιβεβαιώνεται ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι κοινοί εκβιαστές, όπως ταιριάζει σε υπερασπιστές του σάπιου καπιταλισμού» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τις ομιλίες των δύο πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «τρομοκρατούν το λαό, για να τον ισοπεδώσει η πλουτοκρατία και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ.

Η ηγεσία της ΝΔ, ψηφίζοντας το νέο μνημόνιο, απέδειξε την υποκρισία της για το πρώτο μνημόνιο.

Ο λαός πρέπει να τους πληρώσει, εκμηδενίζοντας την επιρροή τους, αλλά πρέπει και να μην εμπιστευτεί τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν διάφοροι για κεντροαριστερές και αντικατοχικές κυβερνήσεις, που είναι εφεδρείες της πλουτοκρατίας».

«Σε ό,τι αφορά τα περί ενίσχυσης των δύο άκρων, θυμίζουμε ότι ο φασισμός βγαίνει από την κοιλιά του καπιταλιστικού συστήματος.

Και κυριάρχησε, όπου οι λαοί υπέκυψαν σε εκβιασμούς και στον αντικομμουνισμό, σαν τους σημερινούς. Η αντίθεση είναι ανάμεσα στο λαό και στα μονοπώλια.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό από τη συμπόρευση με το ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Θ. Παφίλης: «Να παραιτηθεί η κυβέρνηση»

Την παραίτηση της κυβέρνησης και την άμεση προσφυγή στις κάλπες ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, κ. Θανάσης Παφίλης μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την έναρξη της συζήτησης του νέου μνημονίου.

Ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε τα νέα μέτρα «εγκληματικά» που «σφαγιάζουν τα λαϊκά δικαιώματα» και πρόσθεσε ότι υπάρχει αναντιστοιχία κυβέρνησης και λαϊκής βούλησης.

 

Πηγή άρθρου: protothema.gr