ΚΚΕ: Προσαρμογή στις ανάγκες των επιχειρηματιών το πρόγραμμα «Αθηνά»

Πανεπιστήμιο

Πανεπιστήμιο

«Το υπουργείο Παιδείας της συγκυβέρνησης, με το σχέδιο “Αθηνά” προσαρμόζει ακόμη περισσότερο την ανώτατη εκπαίδευση στις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, συνεχίζοντας στην κατεύθυνση του νόμου-πλαίσιο» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Εξιδικεύοντας, αναφέρει: Το σχέδιο “Αθηνά” είναι η αφορμή για να περάσουν πιο εύκολα τα ευέλικτα προγράμματα σπουδών, να πεταχτεί εκτός πτυχίου η όποια επαγγελματική ειδίκευση, την οποία θα αγοράζουν στη συνέχεια οι σπουδαστές, με πιστοποιητικά, που θα πληρώνουν στα ίδια τα Τμήματα. Υλοποιούνται οι κατευθύνσεις της ΕΕ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, για επιστημονικά αντικείμενα «κομμένα και ραμμένα» στις στοχεύσεις των επιχειρηματικών ομίλων και για αποφοίτους που θα είναι φτηνοί εργαζόμενοι.

«Οι μεγάλες κουβέντες της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων περί “αριστείας” είναι στην πραγματικότητα η επιβράβευση αυτής της επιχειρηματικής δράσης των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων» επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «δεν πρόκειται ούτε για ακαδημαϊκό συμμάζεμα, ούτε μόνο για δημοσιονομική προσαρμογή». «Ο όποιος εξορθολογισμός δεν αναιρεί το γεγονός ότι το κόστος θα το πληρώσει για μια ακόμη φορά η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «δεν αντιμετωπίζει τους φοιτητές και σπουδαστές σαν πελάτες» γι’ αυτό «δεν είχε συναινέσει, όταν γινόταν η κατάτμηση ιδρυμάτων και επιστημονικών αντικειμένων και η διασπορά τους σε όλη την Ελλάδα, με ευθύνη των ίδιων κομμάτων, που σήμερα προσπαθούν δήθεν να συμμαζέψουν την κατάσταση» και τονίζει πως «δεν συναινεί ούτε και σήμερα, που οι λαϊκές οικογένειες καλούνται να πληρώσουν και πάλι τους σχεδιασμούς για το “Πανεπιστήμιο Α.Ε.”».

Καλεί, τέλος, τους σπουδαστές και τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, «να δώσουν μάχη για να μην πεταχτεί κανείς σπουδαστής εκτός σπουδών, να τελειώσουν όλοι απρόσκοπτα τις σπουδές τους» καθώς και «να παλέψουν για να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και δάσκαλος, για να ανοίξει ο δρόμος προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι λαϊκές ανάγκες της δωρεάν φοίτησης και της ακαδημαϊκής λειτουργίας».

email