«Κλειδώνει» εντός της εβδομάδας το νέο πακέτο μέτρων

Kουβέλης-Σαμαράς-Βενιζέλος

Kουβέλης-Σαμαράς-Βενιζέλος

Λίγες μόνο μέρες έμειναν μέχρι την οριστικοποίηση των νέου πακέτου μέτρων, το οποίο πρόκειται να «κλειδώσει» αυτή την εβδομάδα ή το αργότερο στις αρχές της άλλης.

Τα μέτρα που απομένουν να συμφωνηθούν με την τρόικα είναι ύψους 4 δισ. ευρώ και στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί η συμφωνία το συντομότερο δυνατόν, ώστε να είναι έγκαιρα έτοιμη η έκθεση της τρόικας.

Ιδιαιτέρως σημαντικό θεωρείται το μέτρο για την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη, ενώ φαίνεται να αποσύρονται από την τρόικα άλλα αιτήματα, όπως η ευελιξία στο ωράριο των εργαζομένων ή οι απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί εκ νέου σύσκεψη των τριών πολιτικών εταίρων της κυβέρνησης, στην οποία το κλίμα θα είναι καλύτερο, καθώς τα μηνύματα από το Eurogroup είναι θετικά.

Το πακέτο πιθανότατα θα περιλαμβάνει την επιμήκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος κατά 2 χρόνια, έως το 2016. Σε αυτό το πλαίσιο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ψηφιστεί το πακέτο των μέτρων εντός του Σεπτεμβρίου, ώστε να κάνει θετική εισήγηση η τρόικα και να γίνει η σχετική συζήτηση από τους υπουργούς Οικονομικών στις 8 Οκτωβρίου.

Εφόσον το χρονοδιάγραμμα τηρηθεί, αναμένεται να ληφθούν οι κρίσιμες για τη χώρα αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 18 – 19 Οκτωβρίου.

email
Πηγή άρθρου: attikipress.gr