“Κοκορομαχίες” Δημοτικής Αρχής – Αντιπολίτευσης

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά

Αδικαιολόγητα απούσα η Δημοτική Αρχή

Χθες 30 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ληξούρι συνάντηση διαβούλευσης με θέμα «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για την περιοχή της Παλικής».

Μια συνάντηση άκρως σημαντική  για το μέλλον της Παλικής που αυτή τη στιγμή βιώνει και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης  αλλά και τις συνέπειες των καταστρεπτικών  σεισμών του 2014.

Ο περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακοί σύμβουλοι, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών φορέων έδωσαν το παρόν. Όλοι εκτός από τον Δήμαρχο κ. Παρίση. Η «μπετόν αρμέ» Δημοτική Αρχή εκπροσωπήθηκε μόνο από δύο δημοτικούς συμβούλους. Τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παλικής κ. Μοσχονά ο οποίος παρέστη  στην αρχή, όσο τα φλας των φωτογράφων άστραφταν, και τον κ. Κατσιβέλη ο οποίος προς τιμήν του έμεινε μέχρι το τέλος.

Σε μια συνάντηση όπου η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να έχει προνοήσει  έτσι ώστε η παρουσία της να είναι καθοριστική και καταλυτική με συγκεκριμένες προτάσεις, πλάνα, χρονοδιαγράμματα και βιώσιμους στόχους, αντιθέτως κατάφερε να κάνει αισθητή την απουσία της.

Ποιες ήταν άραγε οι τόσες σημαντικές υποχρεώσεις της Δημοτικής Αρχής, που δεν της επέτρεψαν μια «αξιοπρεπή» παρουσία κατά τη χθεσινή συνάντηση;

Εκ του Γραφείου Τύπου

της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Δημαρχείο Κεφαλονιάς

Δημαρχείο Κεφαλονιάς

«Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»! 

Σε μία ακόμη «θεατρινίστικη» επίδειξη κάκιστης, εμπαθούς και υποκριτικής αντιπολίτευσης προέβησαν σήμερα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος και η παράταξή του.

Κατηγορούν την Δημοτική Αρχή ότι απουσίαζε από την χθεσινή εκδήλωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο Ληξούρι με θέμα «Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για την περιοχή της Παλικής».

ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ!

Μάλιστα δε, οι κατηγορίες αγγίζουν και τα όρια της προσβολής καθώς χαρακτηρίζεται ως μη «αξιοπρεπής» η παρουσία της Δημοτικής Αρχής στο Ληξούρι!

Πληροφορούμε τον κ. Μιχαλάτο και την παράταξή του ότι η Δημοτική Αρχή είχε ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ εκπροσώπηση, από τον Αντιδήμαρχο Παλικής Αλέξανδρο Μοσχονά και τον δημοτικό σύμβουλο Παλικής Γιώργο Κατσιβέλη.

Επίσης πληροφορούμε τον κ. Μιχαλάτο-αν και το γνωρίζει-ότι η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, συγκεκριμένες προτάσεις και έργα για την ανασυγκρότηση της σεισμόπληκτης Παλικής που δυστυχώς μένουν «στα χαρτιά» καθώς η κεντρική κυβέρνηση αδυνατεί να εκπληρώσει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της απέναντι στο νησί μας.

Σε ότι αφορά στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση, φυσικά και θα ήταν «παρών», πλην όμως εδώ και μέρες βρίσκεται στην Αθήνα και συμμετέχει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, δίνοντας μάχη και για ζητήματα του νησιού μας.

Τέλος θα συμβουλεύαμε τον κ. Μιχαλάτο «να μην μιλάει για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου»!

Διότι ενώ υποκριτικά κόπτονται, αυτός και η παράταξή του, για τα θέματα της Παλικής, λίγα 24ωρα πριν, ήταν εκκωφαντικά απόντες από μία κρίσιμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα το έργο της κατασκευής του ενυδρείου στο Ληξούρι!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

email