Κορυφώνεται σήμερα το θρίλερ των διερευνητικών εντολών

Κάρολος Παπούλιας

Κάρολος Παπούλιας.(Πηγή φωτογραφίας:tovima.gr)

Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα για αριστερή κυβέρνηση, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς .

Επιτέθηκε με δριμύτητα εναντίον των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, τονίζοντας ότι ψεύδονται όταν υποστηρίζουν πως στηρίζουν μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Αλλα υπογράφουν στο εξωτερικό και άλλα υποστηρίζουν στο εσωτερικό», τόνισε. Κρατάμε στα χέρια μας μια ιστορική ευκαιρία, την κατάργηση των προγραμμάτων λιτότητας, είπε ο κ.Τσίπρας ενώ απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ τόνισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πως δεν ακούει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει για την ενότητα της αριστεράς.

Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντηση τους πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση μειοψηφίας με όρο την διασφάλιση της παραμονής στο ευρώ. Η στάση του κ. Τσίπρα και η επιλογή για μονομερή καταγγελία δεν οδηγεί σε επαναδιαπραγμάτευση, αλλά στην πτώχευση της χώρας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και χαρακτήρισε κεκτημένο για την Ελλάδα το γεγονός ότι, βάσει της επιστολής στην τρόικα, οι Ευρωπαίοι έχουν αποδεχθεί τις τροποποιήσεις και επανέλαβε ότι η καταγγελία του μνημονίου, που δεν θα τη δεχτούν, οδηγεί σε έξοδο από το ευρώ και χρεοκοπία.

Δύο προτάσεις για κυβέρνηση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνησης των αντιμνημονιακών κομμάτων με όρο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.. Ο κ. Τσίπρας αντιπρότεινε οικουμενική κυβέρνηση περιορισμένης θητείας για να αλλάξει ο εκλογικός νόμος, χωρίς όμως να βρεθεί κοινός τόπος, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λύση είναι να μην οδηγηθεί η χώρα ξανά σε εκλογές είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, γνωστοποιώντας ότι θα κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση, αύριο που θα λάβει τη διερευνητική εντολή. Θα την παραλάβω και θα συνεχίσω την προσπάθεια, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Βενιζελος.

email
Πηγή άρθρου: directnews.gr