Κουβέλης: «Ναι» στον προϋπολογισμό, «παρών» στο πολυνομοσχέδιο

Φώτης Κουβέλης

Φώτης Κουβέλης Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ(Πηγή φώτο:news.princeoliver.com)

Την υπερψήφιση του προϋπολογισμού εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης προς την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, η συνεδρίαση της οποίας συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ.

Κουβέλης: «Ναι» στον προϋπολογισμό, «παρών» στο πολυνομοσχέδιο

Ωστόσο, οσον αφορά το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει το πακέτο των μέτρων, η εισήγηση του κ. Κουβέλη είναι οι βουλευτές του κόμματος να ψηφίσουν «παρών».

Στη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής που προηγήθηκε προκειμένου να διαμορφωθεί η συγκεκριμένη εισήγηση, υπέρ της πρότασης Κουβέλη ψήφισαν 9 μέλη, άλλα 5 τάχθηκαν υπέρ του «ναι σε όλα», ενώ υπήρξαν και 4 λευκές ψήφοι.

Στην ομιλία του, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι η θέση του κόμματός του είναι αμετακίνητη και συνδυάζεται με τη στάση εθνικής ευθύνης που είναι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, ενώ άφησε αιχμές κατά του Γ. Στουρνάρα:

«Αν η όλη συζήτηση είναι περί όνου σκιάς», είπε θυμίζοντας την πρόσφατη σχετική τοποθέτηση του υπουργού στη Βουλή, «τότε γιατί δε γίνεται αναστολή της εφαρμογής; Πολύ περισσότερο όταν η ίδια η Κομισιόν διατυπώνει επιφυλάξεις και αντιρρήσεις για τη συμβατότητα ορισμένων ρυθμίσεων με την νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

«Η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής που πρότεινε “παρών” στο πολυνομοσχέδιο και θετική ψήφο στον προϋπολογισμό συγκέντρωσε 77 ψήφους. Η πρόταση που διατυπώθηκε για “ναι” και στις δύο ψηφοφορίες συγκέντρωσε 26 ψήφους. Υπήρξαν επίσης και 6 λευκά. Συνολικά ψήφισαν 109 μέλη», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, η οποία εκδόθηκε αργά το βράδυ το Δευτέρας.

email
Πηγή άρθρου: ethnos.gr