Κουβέλης: Ρεαλιστικό το πλαίσιο διακυβέρνησης

Φώτης Κουβέλης

Φώτης Κουβέλης Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ(Πηγή φώτο:news.princeoliver.com)

Για ρεαλιστικό και προοδευτικό πλαίσιο διακυβέρνησης έκανε λόγο ο Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος «σε κοινό προγραμματικό πλαίσιο με στόχους φιλόδοξους, αλλά εφικτούς».

«Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αποκρατικοποιήσεις και να μην προχωρήσουμε σε άλλες απολύσεις. Η ΔΗΜΑΡ αναλαμβάνει στο ακέραιο τις ευθύνες που της αναλογούν από τη στήριξη της κυβερνητικής συνεργασίας. Είχαμε συνείδηση της ανάγκης μιας ευρύτατης συμπαράταξης» τόνισε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος σημείωσε ότι ρόλος της ΔΗΜΑΡ θα είναι η παρακολούθηση της πλήρους εναρμόνισης του κυβερνητικού έργου με την προγραμματική συμφωνία.

Ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου δεν μπορεί να γίνει σε μια στιγμή «από την πρώτη επίσκεψη της τρόικας. Είναι επίπονη διαδικασία που απαιτεί σκληρή διαπραγμάτευση», ενώ υπογράμμισε ότι επιθυμία και στόχος είναι «να αξιοποιήσουμε προς όφελος της χώρας μας τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής».
«Προσωπικά θα αναλάβω κάθε ευθύνη που μου αναλογεί και θα υπερβώ το εκλογικό ποσοστό. Ο πολιτικός ρόλος της ΔΗΜΑΡ θα είναι η ακούραστη συμβολή στην επίλυση προβλημάτων ή και διαφωνιών για την επιτυχία της κυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Κουβέλης, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας μεταξύ άλλων πως «ορισμένοι έφθασαν να ζητούν λιγότερη Ευρώπη».
email
Πηγή άρθρου: star.gr