Λύπη για την «εκμετάλλευση των σχολίων» της εξέφρασε η Λαγκάρντ-Παρέμβαση και του Ολάντ

Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ

Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαγκάρντ.

Τη λύπη της για τον τρόπο που παρουσιάστηκαν και έγιναν «αντικείμενο εκμετάλλευσης» οι δηλώσεις της για την Ελλάδα και οι συγκρίσεις με τον Νίγηρα εξέφρασε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου, την Τρίτη.

Μιλώντας εκτός ημερήσιας διάταξης και πριν αρχίσει η συνεδρίαση, η Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε -σύμφωνα με πληροφορίες- τη λύπη της για τον τρόπο με τον οποίο τα κοινωνικά δίκτυα «εκμεταλλεύτηκαν» τη συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο στον Guardian, καθώς και τον τρόπο που η εφημερίδα παρουσίασε τη συνέντευξη.

Η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να πρόσθεσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις θυσίες των Ελλήνων.

Σύμφωνα με πηγή εντός του ΔΝΤ, που μίλησε στο Mega, η κ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε ότι ήταν λάθος της να συγκρίνει την κατάσταση μεταξύ της Ελλάδας και του Νίγηρα. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι παρουσιάζεται μετανιωμένη, όχι για το θέμα της φοροδιαφυγής, αλλά για τα σχόλιά της για τα παιδιά της Ελλάδας και για τους ανθρώπους που δεν έχουν φάρμακα.

Για το θέμα της φοροδιαφυγής θεωρεί επιτακτική ανάγκη την πάταξή της και πιστεύει ότι ειδικά οι προνομιούχοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί και είναι μεγάλο.

Στο διοικητικό συμβούλιο δεν έγινε άλλη συζήτηση για το θέμα και δεν πήρε το λόγο κάποιο από τα μέλη του. Επίσης, από πλευράς του ΔΝΤ δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση γύρω από το θέμα.

Παρέμβαση Ολάντ

Εν τω μεταξύ, στο θέμα αναφέρθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, στην πρώτη συνέντευξή του μετά την εκλογή του.

«Oι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο», είπε όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Λαγκάρντ. «Έχουν δώσει πολλά, με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ή παραιτούμενοι από δικαιώματά τους» πρόσθεσε.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν Έλληνες πολύ πλούσιοι που φοροδιαφεύγουν και αυτό δεν θα πρέπει να είναι αποδεκτό. Θεωρώ όμως ότι δεν είναι ο σωστός τρόπος το να πούμε στους Έλληνες κοιτάξτε την κατάστασή σας συγκριτικά με τους Αφρικανούς που ζουν χειρότερα από εσάς. Όχι.
Χρειάζεται σεβασμός και εγώ τάσσομαι υπέρ του σεβασμού» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές είπε ότι «οι Έλληνες θα πρέπει να τοποθετηθούν ενώπιον των υποχρεώσεών τους. Προσοχή, αυτό που θα επιλέξετε την 17 Ιουνίου θα έχει συνέπειες για εσάς και για εμάς, όμως σας σεβόμαστε και εγώ σας σέβομαι και είναι προφανώς μια αλλαγή σε σχέση με
την προηγούμενη περίοδο», κατέληξε.

email
Πηγή άρθρου: in.gr