Μ.Φόρτες: Πάει και η Σχολή (Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού)!

AEN Iονίων Νήσων

AEN Iονίων Νήσων

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πάντα ενημερωμένου «Επενδυτή» το περασμένο Σάββατο 8/12, η Κυβέρνηση επισπεύδει τη διαδικασία έκδοσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου (άραγε υπάρχει βουλή;) ώστε να ενεργοποιηθούν παλαιότεροι νόμοι που αναφέρονται στην ίδρυση ιδιωτικών σχολών Ναυτικής Επαγγελματικής Κατάρτισης και Επιμόρφωσης (ΝΕΚΕ).

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει αρχικά συρρίκνωση των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και, ειδικότερα, συζητιέται ότι θα παραμείνουν σε λειτουργία οι σχολές του Ασπροπύργου, των Χανίων και της Νέας Μηχανιώνας.

Προβλέπεται ενοποίηση των σχολών της Χίου και των Οινουσσών (τυχαίο ότι ο αρμόδιος Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας εκλέγεται στη Χίο;) και κατάργηση των σχολών Πρέβεζας, Κύμης, Ύδρας, Αργοστολίου και Σύρου.

Ενδέχεται, και υπό προϋποθέσεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, να διατηρηθεί η ΑΕΝ Πρέβεζας για να εξυπηρετηθούν οι σπουδαστές των νησιών του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.

Καμία έκπληξη!

Το κλείσιμο της Σχολής (όπως την αποκαλούν σε συντομία οι Κεφαλονίτες ίσως ως ένδειξη τιμής στη ναυτοσύνη) είναι ένας ευγενής πόθος του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και των Εφοπλιστών ανέκαθεν.

Ένας προαναγγελθείς θάνατος ενός ακόμη κρατικού φορέα στην Κεφαλονιά.

Η διαφορά είναι ότι τώρα δείχνει εύκολη υπόθεση αφού οι λαϊκές αντιστάσεις έχουν εξανεμιστεί.

Παλαιότερα με το που κυκλοφορούσε ακόμη και ως φήμη το κλείσιμο της Σχολής ξεσηκωνόταν το σύμπαν. Όπως στις αρχές της δεκαετίας του ’90 !

Τελικά προ πολλού Κεφαλονιά και Ιθάκη έχουν παραδοθεί αμαχητί στις βουλές των μνημονιακών κυβερνήσεων και της τρόικας.

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη οδηγούνται στην ερημοποίηση και η αντίσταση εξαντλείται σε ανώδυνα ψηφίσματα και καταγγελίες, άντε και καμιά επιστολή διαμαρτυρίας από κάποιο πολιτικό πρόσωπο, το πολύ – πολύ και κάποια ερώτηση στη Βουλή !

Η τραγωδία είναι πως ό,τι δημιουργήθηκε με αγώνες και πολύ κόπο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη στη διάρκεια πολλών δεκαετιών, εξαφανίζεται σε μηδέν χρόνο, δίχως καμία ουσιαστική αντίδραση!

Χθες το ΙΚΑ στο Ληξούρι, σήμερα ανακοινώθηκε η κατάργηση του φορέα του Εθνικού Δρυμού του Αίνου – συγχώνευση την ονομάζουν μετακομίζοντας τον Αίνο …. στην Πελοπόννησο !!!

Τουλάχιστον στην περίπτωση της Σχολής ας μην χαριστούν η ιστορική πλατεία του Μέτελα και τα κτίρια, δεν ξέρω σε ποιον ίσως σε κάποιον εφοπλιστή για να λειτουργήσει ιδιωτική Ναυτική Σχολή, μιας και σε περίπτωση που κλείσει η Σχολή περνάνε στο Δήμο οικόπεδο και κτίρια.

Δημοσίευμα Επενδυτή

Δημοσίευμα Επενδυτή