Με ρεκόρ ψήφων Πρόεδρος της Βουλής ο Ε.Μεϊμαράκης

Mειμαράκης-Σαμαράς

Mειμαράκης-Σαμαράς

Με 223 ψήφους υπέρ, 66 λευκά και 1 άκυρο, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξελέγη πρόεδρος της Βουλής, καταρρίπτοντας κάθε άλλο ρεκόρ ψήφων για την εκλογή προέδρου της Βουλής από τη μεταπολίτευση και μετά.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ αλλά και από βουλευτές άλλων κομμάτων, καθώς το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας υπερβαίνει κατά πολύ τους παρόντες βουλευτές των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ ήδη από χθες πληροφορίες ανέφεραν ότι την εκλογή του κ. Μεϊμαράκη θα στήριζε ανεπίσημα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά τις πληροφορίες που έφεραν και το Βύρωνα Πολύδωρα προτεινόμενο για πρόεδρο της Βουλής από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τελικά αυτό απετράπη, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη συνάντηση του κ. Μεϊμαράκη με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Κατά συνέπεια ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν μοναδικός προτεινόμενος από τη ΝΔ.

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχει δυο κόρες.

Εκλέγεται Βουλευτής με τη Ν.Δ. στην Β’ Αθήνας από το 1989 και σ`όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις 1989, Ιούνιο και Νοέμβριο, 1990, 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009, 2012 Μαΐου και Ιουνίου.

Δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της σχολής Πολιτικών Επιστημών και του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Παντείου, με ειδίκευση στα φορολογικά και διατριβή στα εκλογικά συστήματα.
Έως σήμερα είναι πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής και Βουλευτής Β’ Αθηνών.

• Διετέλεσε επίσης Υπουργός Εθνικής Αμύνης από 16/2/06, έως 7/10/09.
• Ο πρώτος Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.
•  Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.(1991-1992).
• Υφυπουργός Πολιτισμού (αρμόδιος για τον Αθλητισμό) από 3/12/92, έως 12/10/93. Στις 24/4/94 στο Γ’ Συνέδριο της Ν.Δ., επανεξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
• Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
• Αναπληρωματικό μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στη Βορειοατλαντική Συνέλευση

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam