Με Στυλιανίδη, Σταϊκούρα και Βρούτση συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Σπύρος-Σπύρου

Σπύρος Σπύρου

Με τον Υπουργό Εσωτερικών, Ε. Στυλιανίδη, είχε χθες συνάντηση ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, με στόχο να συζητήσει μαζί του θέματα που αφορούν οικονομικά ζητήματα της Π.Ι.Ν. αλλά και να τον ενημερώσει για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αναφορικά με τους υπό διαθεσιμότητα εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε στην αδυναμία της Περιφέρειας να λειτουργήσει και να παρέμβει δυναμικά σε ζητήματα καθημερινότητας και εξυπηρέτησης των πολιτών, καθώς υπάρχει η μέγιστη καθυστέρηση στην καταβολή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, με αποτέλεσμα αφενός να μην μπορεί να εκτελεστεί ο προϋπολογισμός του 2012 και αφετέρου να μην μπορούν να γίνουν οι ελάχιστες παρεμβάσεις σε τομείς επενδύσεων και ανάπτυξης.

Επίσης, ο κ. Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον Υπουργό για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σχετικά με τους εργαζόμενους που περιλαμβάνονται σε διατάξεις του Πολυνόμου και πρέπει να αποχωρήσουν από την εργασία τους είτε αυτοί αφορούν την Περιφέρεια ή και τους δήμους της Π.Ι.Ν.

«Υπάρχει τρόπος», τόνισε ο κ. Σπύρου στον Υπουργό, «να μη φύγουν εργαζόμενοι που καλύπτουν νευραλγικές θέσεις, απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς κάθε απομάκρυνση θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Τέλος, ο κ. Σπύρου έθεσε στον κ. Στυλιανίδη το θέμα της αποπληρωμής των χρεών προς τους σχολικούς μεταφορείς, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα το μεταφορικό έργο των μαθητών. «Η ροή της χρηματοδότησης για τις σχολικές μεταφορές», τόνισε χαρακτηριστικά, «πρέπει να γίνεται τακτικά και χωρίς επιπλέον χρονικές αποκλίσεις, καθώς τα όρια ανοχής και αντοχής από μεταφορείς, γονείς και μαθητές, έχουν ξεπεραστεί».

Τα ίδια αιτήματα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έθεσε, στη συνέχεια, τόσο στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα όσο και στον Υπουργό Εργασίας, Ι. Βρούτση, με τους οποίους συναντήθηκε την ίδια μέρα.

«Δε θέλουμε απλά διαβεβαιώσεις», σημείωσε ο κ. Σπύρου μιλώντας στους δυο Υπουργούς και πρόσθεσε: «Επιθυμούμε άμεση λύση και ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Οφείλετε να αναγνωρίσετε ότι η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει κατά πολύ στο πρόγραμμα εξοικονόμησης πόρων με τις μειώσεις λειτουργικών δαπανών και τις δραματικές μειώσεις των Κ.Α.Π. Τώρα πρέπει και η κεντρική Κυβέρνηση να της αναγνωρίσει το σημαντικό της ρόλο και να ενισχύσει το θεσμό αναλαμβάνοντας στην πράξη τις υποχρεώσεις της».

email