Μεγάλη συμμετοχή στα συλλαλητήρια κατά των μέτρων

Απεργίες στο Δημόσιο

Στη γενική απεργία συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς κατόπιν απόφασης της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά έως τις 15:00 το μεσημέρι.

Σε εξέλιξη βρίσκονται το πρωί της Τετάρτης σε ολόκληρη την Ελλάδα μεγάλα συλλαλητήρια κατά του πακέτου των μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που έχουν κυρήξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Σε εξέλιξη η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και των πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών σωματείων προς τη Βουλή, καθώς και ξεχωριστές πορείες από την ΓΣΕΒΕΕ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τους φαρμακοποιούς προς τη Βουλή.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα -με μεγάλη συμμετοχή.

Επί ποδός βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, ενώ στο προαύλιο της Βουλής έχουν στηθεί ο σιδερένιος φράχτης και μικρότερα κιγκλιδώματα. Στο σημείο βρίσκεται και μία αύρα (όχημα που εκτοξεύει νερό), ενώ σε ετοιμότητα υπάρχουν ακόμη τέσσερις.

Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί «προληπτικές» προσαγωγές στη Δάφνη και στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου. Η αστυνομία αναφέρει ότι προσήχθησαν νεαροί που θεωρήθηκαν ύποπτοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσαχθέντες είναι μέλη τοπικών ανοιχτών συνελεύσεων και είναι περίπου 30. Υπάρχουν καταγγελίες ότι η αστυνομία έχει εμποδίσει ομάδες πολιτών σε προσυγκεντρώσεις να κατέβει στο κέντρο.

Στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ βρέθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην κεφαλή της πορείας μέλη των συνδικαλιστικών σωματείων των σωμάτων ασφαλείας.

Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ, στην οποία η συμμετοχή είναι μεγάλη, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας· κλειστός είναι και ο Εθνικός Κήπος.

Στο Εργατικό Κέντρο πραγματοποιείται η διαδήλωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη.

email
Πηγή άρθρου: tanea.gr