Μέρκελ: “Εάν ερχόμουν Ελλάδα, θα με κτυπούσαν;” “Όχι, αυτά τα λέει η Bild!”

Άνγκελα Μέρκελ

Άνγκελα Μέρκελ

Ένας απολαυστικός διάλογος ήταν το “κλου” της – έτσι κι αλλιώς ασυνήθιστης – συνάντησης που είχε την Πέμπτη στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο,η οποία ήταν ‘ιδέα” των γερμανικών συνδικάτων.

“Εάν ερχόμουν Ελλάδα, τί θα γινόταν, θα με κτυπούσαν;” ρώτησε κάποια στιγμή η κα Μέρκελ τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Εκείνος…έσπευσε να την καθησυχάσει: “Όχι αυτά τα γράφει η Bild”, ήταν η απάντηση…

Κατά τα άλλα, η καγκελάριος εμφανίστηκε πρόθυμη να ακούσει τις προτάσεις των ελληνικών συνδικάτων.

Απευθυνόμενη προς τον κ. Παναγόπουλο, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά την οικονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας για να εξέλθει από την κρίση, τις οποίες είναι διατεθειμένη να ακούσει, ακόμη και σε ενδεχόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Παναγόπουλος είχε αναφερθεί εκτενώς στα δραματικά αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας, ενώ παρέθεσε στοιχεία της ΓΣΕΕ που καταδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα της ασκούμενης πολιτικής, τόσο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα όσο και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Θα πρέπει να σταματήσει η συνεχής συμπίεση μισθών και συντάξεων» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, εκτιμώντας ότι τα μέτρα οδηγούν την οικονομία σε «αργό θάνατο».,

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατά την παραμονή της στο Βερολίνο είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, επίσης με μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, συνδικαλιστές, αλλά και με εκπροσώπους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

Πηγή άρθρου: protothema.gr